Evenimentul Zilei > Actualitate > Cea mai lungă rută feroviară din lume! Trenul a ajuns la destinație în 20 de zile, cu 2 zile întârziere
Cea mai lungă rută feroviară din lume! Trenul a ajuns la destinație în 20 de zile, cu 2 zile întârziere

Cea mai lungă rută feroviară din lume! Trenul a ajuns la destinație în 20 de zile, cu 2 zile întârziere

Un tren de marfă care a plecat la începutul lunii aprilie din Marea Britanie, a ajuns la destinație, în China, sâmbătă, după o călătorie de 12.000 de kilometri, care s-a desfășurat pee parcursul a 20 de zile. Este cea mai lungă rută din lume a unui tren.

Trenul a plecat din Londra, pe data de 10 aprilie, trecând prin Franta, Belgia, Germania, Polonia, Belarus, Rusia si Kazahstan, potrivit Ziare.com.

Ruta este mai lungă cu 1.000 de kilometri față de ruta trans-siberiana din Rusia, însă mai scurtă decât China-Madrid, care a fost inaugurată în 2014.

Mai multe rute numite sugestiv "Noile drumuri ale matasii" au fost deschise în anul 2013 de compania feroviară chineză de stat. Marfarul a transportat mai multe produse, de la wisky până la produse pentru bebeluși.

Cu toate că se întind pe distanțe imense, cheltuielile cu aceste rute feroviare sunt mai mici decât cele aeriene. Totodată, trenurile sunt mai avantajoase față de vasele maritime, când vine vorba de transportul unor mărfuri.

Trenul a avut o întârziere de 2 zile, ruta trebuia fi încheiată în doar 18 zile și nu în 20. Același tren a plecat din China la începutul lunii ianuarie.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: