Urmare a cercetărilor în cazul comiterii unor furturi din locuință prin metoda ,,împrietenire – prezentare produse cosmetice”, polițiștii din Constanța au identificat două persoane de sex feminin, o minoră de 15 ani și o femeie de 31 de ani, din municipiul Galați, bănuite de comiterea faptelor. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Constanța, Andreea Munteanu, în zilele de 4, 5 și 7 decembrie 2018, cele două femei ar fi săvârșit furturile pe raza municipiului Constanța, asupra unor persoane în vârstă.

În data de 27 februarie a.c., polițiștii constănțeni, cu sprijinul colegilor din cadrul IPJ Galați, au efectuat o percheziție la domiciliul femeii de 31 de ani, care ulterior a fost reținută pe bază de ordonanță pentru o perioadă de 24 de ore și introdusă în Arestul al IPJ Constanța. Suspecta va fi prezentată, astăzi, instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

În urma extinderii cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că cele două femei ar fi săvârșit alte trei furturi din locuință în Craiova (zilele de 6,7 și 9 mai 2018) și una în Galați (14 ianuarie 2019). De asemenea, a mai fost identificată o femeie, în vârstă de 21 de ani, din municipiul Galați, (aflată în prezent în închisoare), care ar fi participat la comiterea infracțiunilor de pe raza municipiului Craiova. Polițiștii constănțeni continua investigațiile pentru probarea întregii activități infracționale a persoanelor în cauză.