Nimeni nu poate refuza un desert delicios. Dacă mai este și cu fructe devine și mai apetisant. Puteți prepara acasă, fără prea mare efort, trei prăjituri ușoare, perfecte pentru zilele călduroase de vară.
Cele mai bune deserturi pe timp de vară sunt prăjiturile cu fructe. Zmeura, cireșele sau căpșunile sunt adevărate vedete care vor face ca prăjiturile să aibă un gust irezistibil.
Cheesecake cu zmeură
Pentru a prepara un cheesecake cu zmeură delicios aveți nevoie de mai multe ingrediente. Pentru blat: 120 de grame de biscuiți fără zahăr și 50 de grame de unt. Pentru crema de branză: 350 de grame de urdă dulce degresată, 3-4 linguri de îndulcitor de ștevie, două ouă, 120 de grame de iaurt dietetic, o lingură de făină și coaja de la o lămâie. Pentru topping: 300 de grame de zmeură și două linguri de zahăr.
Biscuiții se macină cât mai fin și se amestecă bine cu untul. Aluatul astfel obținut se așază pe o tavă tapetată cu unt și făină și se ține la cuptor 10 minute. Separat, urda dulce se amestecă cu îndulcitorul, iar apoi se adaugă iaurtul, făina, coaja de lămâie și ouăle. Compoziția se mixează bine și se toarnă în tavă peste aluat. Se pune apoi totul din nou la cuptor timp de 30-40 de minute, la o temperatură de 180 de grade, până când se rumenește pe margine.
Zmeura se mixează și pe pune pe foc cu zahărul până când acesta se încorporează și se obține un sos mai gros. Acesta se toarnă peste cheesecake, după ce acesta este scos din cuptor. După ce se răcește, prăjitura se ține câteva ore la frigider. Este mult mai delicioasă dacă se mănâncă rece.
Prăjitură cu cireșe
Pentru a prepara o delicioasă prăjitură cu cireșe aveți nevoie de următoarele ingrediente: 200 de grame de unt, două ouă, două pahare cu lapte, două căni de făină integrală, o cană de zahăr, o linguriță de praf de copt, un castron de cireșe fără sâmburi, o linguriță de esență de rom și zahăr pudră.
Făina, laptele, untul, zahărul, ouăle, praful de copt și esența de rom se așează într-un bol și se mixează foarte bine, până când toată compoziția se omogenizează. Tapetați o tavă rotundă cu unt și griș și turnați amestecul în ea. Adăugați deasupra cireșele. Băgați totul la cuptor pentru 45 de minute la o temperatură de 180 de grade. După ce prăjitura se răcește, presărați peste ea zahăr pudră.
Tarte cu căpșuni
Tartele cu mascarpone și căpșuni sunt desertul perfect atunci când sunteți în criză de timp, dar doriți ceva dulce și ușor de preparat. Aveți nevoie de 15-20 de forme de tartă care se găsesc în toate suprmarketurile, 500 de grame de cremă de mascarpone, cinci linguri de miere, 500 de grame de căpșuni și fulgi de ciocolată.
Crema mascarpone se amestecă foarte bine cu mierea și apoi se adaugă în tarte. Se decorează totul cu căpșuni și fulgi de ciocolată și în câteva minute aveți un desert perfect. Puteți lăsa tartele la frigider înainte să le serviți, deoarece sunt mai bune reci, potrivit qbebe.ro.