Trei copii au fost arestați după ce au intrat prin efracție într-o școală și au produs pagube în valoare de 50,000 de dolari, anunță autoritățile din Oklahoma. Cei trei copii, în vârstă de 6, 8 și respectiv 12 ani, au intrat prin efrecție în școală și au vandalizat sălile de clasă și coridoarele. După asta, cei trei și-au continuat actele de vandalism în jurul clădirii.

În fotografii se poate observa cum vopseaua a fost împrăștiată în întreaga clădire, iar rămășițele pieselor de mobilier distruse au fpst împărștiate pe podele.

„Camerele de supraveghere instalate în interiorul școlii au surprins imagini cu cei trei minori care aruncă vopsea pe podele și pereți și folosesc stingătoare de foc în mai multe încăperi pentru a distruge diferite obiecte, piesele de mobilier și ușile și ferestrele interioare”, transmite Departamentul de Poliție din Altus, Oklahoma.

Pentru a pătrunde în școală, copiii au spart o ușă de sticlă. Conform rapoartelor, școala – care are în jur de 440 de elevi – se află în prezent în renovare, scrie TheSun.

Caz asemănător în România

În septembrie 2019, trei copii de clasă primară au distrus în trei ore o şcoală întreagă, lăsând în urma lor un dezastru inimaginabil. Ei au povestit că s-au enervat din cauza unei jucării muzicale pe care au aruncat-o la coşul de gunoi dar care a continuat să cânte.

Cei trei copii au vârsta de 8, 9 şi, respectiv, 10 ani.

În trei ore, cei trei mici vandali au distrus cinci săli de clasă, trei pentru învăţământul primar şi două de grădiniţă, cancelaria, grupul sanitar şi centrala termică.

Au rupt mobilierul şcolar şi materialele didactice, iar apoi le-au aruncat peste tot, au spart uşile, au distrus grupul sanitar şi centrala termică.

După ce au obosit, copiii au mers la grupul sanitar, au deteriorat instalaţia electrică, iar doi dintre ei au început să-şi facă duş. Aşa au fost găsiţi de către femeia de serviciu a şcolii, care venise să facă curăţenie. Unul dintre copii a fugit dezbrăcat acasă, s-a îmbrăcat şi a revenit la şcoală pentru a vedea ce se întâmplă. Poliţiştii l-au găsit urcat pe clădirea sălii de sport.