Evenimentul Zilei > Social > Trecutul unei legendare actriţe. Fugea cu Amza Pellea şi o făcea de 5 ori pe zi
Trecutul unei legendare actriţe. Fugea cu Amza Pellea şi o făcea de 5 ori pe zi

Trecutul unei legendare actriţe. Fugea cu Amza Pellea şi o făcea de 5 ori pe zi

O frumoasă poveste despre trecutul unui cuplu legendar de actori – Draga Olteanu Matei şi Amza Pellea – a fost scoasă la suprafaţă de Irina Păcurariu, prezentatoarea TVR.

Irina Păcurariu a vizitat-o recent pe Draga Olteanu Matei (86 de ani), care a rememorat câteva dintre cele mai frumoase amintiri din tinereţea ei.

Draga Olteanu Matei a jucat la Teatrul Național București, dar şi în numeroase filme și proiecte tv, fiind una dintre cele mai talentate actriţe din istoria Românei.

Fără îndoială, ea este o reprezentantă de seamă a generației de aur a teatrului românesc, având 90 de filme, peste 50 piese de teatru și 100 roluri în televiziune.

Irina Păcurariu i-a luat un interviu pentru emisiunea „Rețeaua de idoli”, de la TVR2, iar cei care o apreciază pe marea actriţă îl vor putea vedea în toamnă.

foto: Draga Olteanu Matei

Irina Păcurariu a dezvăluit pe contul ei de socializare câteva detalii din culisele memorabilei întâlniri cu Draga Olteanu Matei.

„Draga Olteanu Matei este ea însăși un roman. A fost exmatriculată împreună cu Amza Pellea din facultatea pentru un an.
De ce? Răspunsul oficial e că-i plăceau prăjiturile și chiulea cu Amza din dragoste pentru ele.

Nu iartă nici acum, la 87 de ani (n.r. pe care îi va împlini peste câteva luni), pe nimeni.

Despre Andrei Șerban încă susține că e nesigur, de asta experimentează mereu, pe Horațiu Mălăele îl iubește, dar l-a taxat în glumă că la unul din spectacole a ridicat prea mult vocea la public.

La cât de directă e, am întrebat-o dacă a avut dușmani printre colegi. «Nu știu, mi-a răspuns cu sarcasmul ei clasic, știu doar că n-am avut prieteni.»

Doamna Draga… se mișcă mai puțin vioi decât o făcea, e cum o vedeți, croită parcă din pergament, dar ochii, vocea, replica sunt intacte.

Se ține deja de ani buni departe de lume, și salutul ei, «Considerați-vă pupați!», fără îmbrațișări suplimentare, e același de 45 de ani.

Fusese premiera la Patima, filmul al cărei scenariu l-a scris chiar ea și care a adunat într-o lună 1 milion de spectatori.

Regizorul George Cornea a urcat-o pe scenă la premieră, unde aproape toată sala, adică peste 500 de oameni, au venit s-o pupe pe actrița lor favorită.

Şi, ca urmare, timp de două săptămâni s-a luptat apoi cu o pneumonie severă. De atunci și de acolo a învățat că cele mai sănătoase sunt pupăturile de la distanță”, a povestit realizatoarea TVR.

De asemenea, Irina Păcurariu a dezvăluit că Draga Olteanu Matei i-a dăruit o fotografie în care renumita artistă apare cu țigara în gură,t.

„Poza cu țigara (a fumat 5 pachete/zi timp de decenii) e unica păstrată de Draga din studenție.
– O vrei?, m-a întrebat repede.
– Normal, dar de ce?
– N-am copii, cui s-o las?! La tine va sta mai bine.

Și e pe raft, în ramă acum, cu iubire, recunoștință și marea neputință de a nu putea schimba nimic din ce e scris”, a mai spus Irina Păcurariu.