Florile care atrag bunăstare și noroc. Nu trebuie să lipsească din casă

Florile care atrag bunăstare și noroc. Nu trebuie să lipsească din casă Sursa foto: Arhiva EvZ

Succesul se obține prin muncă o sintagmă devenită clișeu și care nu mai are nevoie de confirmare. Însă, pe lângă succes, în viață, trebuie să avem și ceva noroc. Și cum norocul nu este un dat, sunt câteva mici trucuri la care putem apela pentru a dobândi sentimentul de prosperitate și satisfacție emoțională.

Florile care aduc noroc

De exemplu, asiaticii asociază anumite soiuri de flori cu bunăstare și noroc. Totodată, în cultura asiatică florile servesc servesc drept simboluri ale dorinței umane pentru o viață împlinită. Bujorii simbolizează noroc, bogăție și succes.

În vremurile îndepărtate bujorii au fost florile nobilimii. Pentru că semnifică opulență și rafinament, bujorii se regăseau în mare parte doar în casele și grădinile regale. O altă floare care simbolizează noroc este liliacul. Aroma puternică și plăcută poate induce o stare de relaxare și de bunătare. Liliacul nu trebuie să lipsească din casele celor care își doresc prosperitate și bunăstare.

Tuă de Bujori

Sursa foto: Arhiva EvZ

Florile în tradiția feng shui

„Lunaria este, spre exemplu, floarea banilor, prin forma ei, are niște petale ca niște monezi”, a spus Alexandru Dadoo, florist. Fie că o creșteți în casă sau grădină, prezența acestei flori este ca un magnet pentru noroc și succes.

Ne puteți urmări și pe Google News

La fel și Zamioculcasul, o plantă decorativă cu frunze rotunde și asociate care atrag bunăstarea și energiile pozitive. Cactușii, deși sunt mai puțini spectaculoși, în tradiția feng shui sunt considerați plante care emană energii pozitive  și care resping negativitatea și mențin echilibrul în locuință.

Pe lângă asptectul spectaculos, Orhideea, în special Orhideea Phalaenopsis, absoarbe toxinele și îmbunătățește calitatea aerului din casă. „Cel mai important lucru este să se bucure de ele, să zâmbească, după care este foarte indicat să tăiem cozile florilor, cel puțin 2-3 cm la două zile și în același timp să schimbăm apa florilor.

Orhideea, o floare ascociată cu noroc

Sursa foto: Dreamstime

Orhideea nu trebuie să lipsească din casele celor care își doresc să aibă noroc

Să avem grijă cu lumina și mai ales cu temperatura, inclusiv temperatura apei. Zahărul în apă este un mit, pentru că pe vremuri calitatea florilor care ajungeau la noi în țară era mai scăzută. Este ca o cafea, are doar un boost, pe termen scurt, după care, pe termen foarte lung, nu ajută”, a spus Alexandru Dadoo, florist.

Studiile recente arată că prin coloratura și frumusețe, florile reduc semnificativ stresul, anxietatea și depresia și îmbunătățesc starea generală de spirit, potrivit Antena 3 CNN.