Ceilalți candidați au luat țara la picior, stau de vorbă cu simplii cetățeni, le ascultă doleanțele și le cer votul, participă la fel de fel sindrofii populare. Așa au făcut pînă acum toți președinții în exercițiu care au candidat pentru un nou mandat. Klaus Iohannis se întîlnește doar cu activul de partid al PNL. Pe vremuri și Nicolae Ceaușescu se întîlnea în provincie cu activul de partid. Da, dar spre deosebire de Klaus Iohannis, se întîlnea, pe parcursul vizitei, și cu oamenii muncii.

Pentru Klaus Iohannis oamenii muncii nu există. De ce ar avea el nevoie de votul lor? Votul îi e asigurat lui Klaus Iohannis de softul de la STS. E deja pus deoparte. În cadrul unei astfel de întîlniri cu activul, prefațat de Ludovic Orban, acest Emil Boc șugubăț al lui Klaus Iohannis, mai precis cea de la Brașov, din 11 octombrie 2019, candidatul PNL a zis, pe fondul țopăielii stridente, că i-a trecut Moțiunea de cenzură: „Există analiști, părerologi de tot felul, care au tot povestit că Iohannis se bazează în campanie pe PSD și Iohannis nu va face nimic ca să treacă moțiunea, Iohannis nu va face nimic acum ca să instaleze un guvern, fiindcă Iohannis vrea să intre în campanie împotriva PSD-ului. Două lucruri: Iohannis a făcut și va face și Iohannis va intra în campanie împotriva PSD-ului!”

M-am numărat printre cei care au scris despre blatul dintre Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă. Exemplific cu citate din cristoiublog.ro, să nu se creadă că-mi asum realizări pe de-a moaca: „Atît Klaus Iohannis, cît și Viorica Dăncilă au interesul să intre amîndoi în turul al doilea. Plecînd de aici, s-a formulat teza unui blat între președinte și premier.

Prin blat înțelegîndu-se o negustorie făcută dacă nu direct, atunci măcar prin apropiați. Urmarea acestei negustorii, Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă își coordonează mișcările astfel încît și unul și celălalt să intre în turul al doilea.”

„Din ce știu eu din anii postdecembriști un asemenea blat e imposibil. E vorba de o înțelegere tacită, de o coordonare a acțiunilor astfel încît și unul și celălalt să cîștige turul întîi.”

„Klaus Iohannis se răstește pe toate drumurile, inclusiv pe cele naționale, unde el tace într-o suită de panouri amintind de cele solare, că Guvernarea PSD e dezastruoasă, coruptă. Ce mai încolo și-ncoace, o guvernare toxică pentru țară. O guvernare toxică pentru țară? Asta înseamnă că țara se poate strica la stomac dacă mai continuă guvernarea PSD. Și dacă Guvernarea e toxică, e o datorie patriotică să scăpăm de ea. Și Opoziția, luînd în gură formula prezidențială și plimbînd-o pe la toate televiziunile, își bate capul cum să cadă PSD de la Putere fără ca ea Opoziția să-i ia locul și să strice astfel negustoria Klaus Iohannis-PSD.”

„După cum mă așteptam, din discurs (al Vioricăi Dăncilă n. n.) lipsește Klaus Iohannis. Să fie strategia inducerii blatului, imagine catastrofală pentru Klaus Iohannis în confruntarea cu Dan Barna?”

Au mai scris și alții despre blatul în urma căruia Klaus Iohannis nu va da jos Guvernul Dăncilă pînă după prezidențiale. Luînd seamă la cuvîntarea de la Brașov, ar fi trebuit să mă bat cu pumnii în piept a mîndrie. Nu de alta, dar l-am făcut prin scrisul meu pe Klaus Iohannis să dea jos Guvernul Dăncilă! Eu însă știu că pe Klaus Iohannis îl doare în cot ce scriu eu, cum îl doare în cot de ce scriu jurnaliștii din Republică. El se crede cocoțat nu în dealul Cotrocenilor, ci pe Muntele Olimp. Cînd ești Zeus, cum să iei în seamă zicerile celor porecliți scîrța-scîrța pe hîrtie sau cioc-boc pe tasta computerului?!

Demiterea Guvernului Dăncilă, operă a lui Klaus Iohannis prin intermediul Sistemului, și-a avut cauza în cîteva calcule politice:

Cele peste optzeci de pagini cu poze ale Platformei electorale a lui Klaus Iohannis, Împreună pentru o Românie normală, prezintă drept principală realizare a celor cinci ani de mandat, lupta împotriva PSD. Sau mai precis rezistența de zid în care dai cu capul ca să nu te doară la asalturile PSD.

Trecerea Moțiunii de cenzură apare astfel ca marea realizare a lui Klaus Iohannis pe perioada mandatului. Se pune întrebarea ce va realiza după ce PSD nu va mai fi la Guvernare. Dan Barna, pînă nu demult coșmarul lui Klaus Iohannis, cultiva, pe rețelele de socializare și de la om la om teza blatului dintre Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă. Oricît ar părea de ciudat teza o lovea pe Viorica Dăncilă. Electoratul PSD îl urăște pe Klaus Iohannis.

Pentru ca Viorica Dăncilă să treacă pe bune drept victima lui Klaus Iohannis se cuvenea ca Moțiunea să treacă. Moțiunea a trecut. Au cîștigat și Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă. A trecut, dar Viorica Dăncilă va rămîne la Victoria, ca premier interimar, pînă după prezidențiale. Așa cum era blatul inițial. Pentru aceasta, România e scena comediei gălăgioase numite Formarea noului Guvern. Potrivit unei înțelegeri între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, votul de investire va fi împins pînă după prezidențiale. Klaus Iohannis și-a făcut numărul antiPSD. Viorica Dăncilă e și mai victimă ( ca să zic așa) a lui Klaus Iohhanis. PSD se mai înfruptă din para puterii încă vreo lună de acum încolo.

Așa-zisa formare a noului Guvern pune USR într-o situație dificilă. Pe de o parte nu poate sprijini cu ochii închiși noul Guvern, bazat pe ALDE și UDMR, pe de alta nu poate rezista mult timp să nu-l sprijine, fiind vorba de un Guvern de Dreapta. USR a ieșit din încurcătură boțit zdravăn. După cîteva zile de comedie a fetei cinstite, care nu și nu, a acceptat să meargă în boscheți. Cu condiția ca plătitorul să fie delicat cu ea!

Campania a fost și este pusă în umbră de producția polițistă Se face sau nu Guvernul? Astfel Klaus Iohannis și-a transpus în practică strategia din 2014. Să ajungă președinte fără nici un efort și mai ales fără ca românii să-și dea seama. Infectarea campaniei cu subiecte parazite e în avantajul președintelui în exercițiu. Teatrul jucat de Ludovic Orban, care știe că votul de investitură va fi după alegeri, drept pentru care el se face că formează noul guvern, e o diversiune menită a nu se discuta despre mandatul lui Klaus Iohannis și de a nu se ști nu numai cine candidează, dar și că vor fi în curînd alegeri.

Concluzie aparent paradoxală: Trecerea Moțiunii de cenzură a făcut parte din blatul Klaus Iohannis -Viorica Dăncilă!