Tratamente "Made in China"

Tratamente "Made in China"

Daca nu esti in apele tale, apeleaza la medicina traditionala chineza.

Ai grija ce specialist alegi. Orienteaza-te doar spre remediile aprobate prin lege. Acestea se comercializeaza numai prin farmacii si sunt prescrise de practicieni acreditati de organisme internationale.

Amelioreaza, nu vindeca

Medicina traditionala chineza a devenit populara in SUA si Marea Britanie. In Romania, este numai la inceput de drum. Totusi, dezvoltarea acestui tip de medicina complementara presupune un control riguros din partea autoritatilor.

Desi are o traditie de peste 3.000 de ani, medicina traditionala chineza are destui contestatari, fiindca practicile ei nu s-au dovedit intotdeauna eficiente si sigure.

Ceea ce se stie  este ca poate ameliora afectiuni  precum migrenele, bolile de piele, problemele hormonale, disfunctiile sexuale, infertilitatea, stresul ori depresia. Conditia este ca afectiunile sa nu fie in faza acuta, sa nu puna in pericol viata si sa nu necesite interventii chirurgicale.

Terapeut acreditat Metodele de tratament constau in masaj, acupunctura, remedii traditionale chinezesti. Este bine sa apelezi la ele doar prin intermediul unui terapeut acreditat de Asociatia Practicienilor Europeni ai Medicinei Alternative.

In privinta remediilor, sunt valabile cele care au aprobarea agentiilor guvernamentale pentru siguranta medicamentelor. Unele plante, utilizate in combinatii de tot felul, sunt apreciate ca fiind periculoase, mai ales pentru inima si ficat.

Acupunctura este considerata esentiala pentru a ajuta organismul sa se reechilibreze. Chinezii spun ca dispozitia si starea de sanatate proasta  pot sa fie rezultatul unor dezechilibre intre energiile complementare Yin si Yang.

Dupa filosofia chineza, Yang este corespondentul a ceea ce vine din exterior, reprezentand caldura, hiperactivitatea, energia, lumina, in timp ce Yin semnifica ceea ce vine din interior si este asociat cu noaptea, tacerea, umezeala, raceala. Acupunctura consta in plasarea unor ace intr-unul sau mai multe din cele 2.000 de puncte specifice  ale corpului uman. 

Risc de intoxicare Remediile chinezesti pot contine substante otravitoare, precum  arsenicul, mercurul ori azbestul, sau plante otravitoare, cum este matraguna (belladonna). In Anglia este celebru cazul unei femei care a suferit intoxicatii severe dupa ce a folosit, in timpul unei diete, suplimente pe baza de plante chinezesti.

"Trebuie sa existe o preocupare mare fata de efectele adverse ale acestor remedii si sa se acorde o atentie deosebita dozelor", a sugerat Michael McIntyre de la Asociatia Practicienilor Europeni ai Medicinei Alternative.

AVERTISMENTE Remedii de care trebuie sa va feriti > 1. Fufa ngluhui jiaonang, folosit pentru tratarea constipatiei; contine mercur si in anumite doze poate dauna ficatului.

> 2. Polygonum multiflorum roottuber, folosit pentru probleme ale parului; poate afecta ficatul.

> 3. Feverfew, contra durerilor de cap si febrei; interzis gravidelor.

> 4. Glibenclamide - pentru diabetici, pericol de coma.

> 5. Fenfluamine, micsoreaza apetitul, dar afecteaza inima.

> 6. Corticosteroids, indicat in afectiuni dermatologice, usuca excesiv pielea.

> 7. Remediile pe baza de mercur ori arsenic, eficiente in durerile abdominale, dar pot provoca probleme cu rinichii.

Ne puteți urmări și pe Google News