La trei luni după ce liderul ALDE Giurgiu, Toma Petcu, a ajuns Ministrul Energiei,în ianuarie 2017, îl ajută și pe Gicu Iorga. Acesta este un apropiat al proaspătului ministru și este numit în Consiliul de Administrație al Electrica, cu toate că nu are niciun fel de experiență în domeniu. Liberalii, în special Virgil Popescu, la acea vreme deputat, au sărit ca arși, spunând că este o numire pur politică și cerându-i socoteală ministrului.

„Ce îi recomandă pe domnii Gicu Iorga și Ciprian Iacob, pentru a fi membrii în Bordul Electrica? Mă refer la altă competență în afară de cea de membru de partid?”, scria Virgil Popescu într-o interpelare parlamentară.

Ministrul Toma Petcu a fost înlocuit cu colegul de partid Anton Anton, iar în aprilie 2019 PNL a depus o moțiune simplă împotriva acestuia. Virgil Popescu a fost și mai virulent la adresa lui Gicu Iorga. Pentru a-i sublinia incompetența, l-a ironizat spunând că marea sa pasiune este jocul de table și consideră o rușine numirea în Consiliul de Administrație al Electrica.

Gicu Jupânu a primit de la ministrul Energiei un nou mandat în Consiliul de Administraţie al Electrica

Virgil Popescu -deputat PNL l-a atacat pe „incompetent”

„Nea Gicu Jupânu Iorga, șeful clubului de table din Giurgiu și mâna dreaptă a domnului deputat ALDE Toma Petcu, va încasa 10 mii de euro în fiecare lună pentru două ore lucrate la Electrica. Și dacă cineva va îndrăzni să îl dea afară, compania îi va plăti sute de mii de euro despăgubiri. Este strigător la cer, chiar nu vă este rușine?!”

Fostul client politic al PSD-ALDE a devenit, de la o zi la alta, clientul politic al PNL. „Nea Gicu Jupânu Iorga”, cum îl alintau liberalii, a fost reevaluat de noua familie politică. Devenit extrem de competent, în luna aprilie a mai primit un mandat în Consiliul de Administrație al Electrica. Tocmai de la actualul ministru al energiei, uitucul Virgil Popescu, care acum îl laudă.