”Transylvania Dragon”, documentarul care-ți taie respirația, cu locuri celebre, traversate pe COARDĂ, la ZECI DE METRI ÎNĂLȚIME, la liber I FOTO - VIDEO
- Georgeta Petrovici
- 27 ianuarie 2016, 09:47
Imagini care-ți taie respirația. adrenalină, istorie și povești. Așa se poate rezuma cel mai nou film documentar produs în România, anul trecut. Acesta prezintă frumusețile din Transilvania și Banat din prisma unui sportiv extrem, pasionat să traverseze, desculț, coarde de 2 centimetri lățime, întinse la înălțimi halucinante.
Documentarul este acum liber la vizionare, iar EVZ îl prezintă în cele ce urmează. După ce a fost difuzat de canalul național de televiziune, și după ce a făcut turul cinematografelor din țară, filmul “Transylvania Dragon” realizat de producătorul bănățean Sabin Dorohoi, este, mai nou, si pe YouTube. ”Filmul se poate viziona gratuit. Am dorit astfel să încheiem frumos acest proiect la care am lucrat câțiva ani”, arată producătorul. Imagini din film se regăsesc și în videoclipul cu care, în 2015, formația Voltaj a participat la Eurovision.
Flaviu Cernescu, ”eroul” filmului, este supranumit ”dragonul din tTansilvania„. E un inginer IT pasioant de highline și monociclu, care traversează, fie într-o roată, fie pe coardă, la înălțimi amețitoare, distanțe.
Pentru acest documentar, Flaviu s-a urcat prima data pe coardă la în centrul Timișoarei, între două clădiri emblematce: Opera și Hotel Timișoara. La zeci de metri înălțime, desculț, a traversat ”linia” care unea clădirile, o coardă de 2 centimetri lățime”.
Timișoara a fost doar locul de unde au început filmările care s-au desfășurat, ulterior, în 14 locații celebre din zona de vest a țării. La Reșița sportivul a stabilit un record național în materie de highline, mergând pe o coardă lungă de 45 de metri, la 80 de metri înălțime, între două turnuri dezafectate ale UCMR. Au urmat Bocșa, orașul în care s-a născut, Carașova, cascada Bigăr – una dintre cele mai frumoase căderi de apă din lume, apoi prima cale ferată din România Anina – Oravița, orașul de suflet al împărătesei austriece Sissi – Băile Herculane, Arsenal Park Orăștie, vestita cetate a orașului Alba Iulia – Cetatea Albă Carolină, unul dintre simbolurile naționale aflate în patrimoniul UNESCO – Mocãniţa din Vişeul de Sus, Cascada Cailor, Salina Turda, Transfăgărășanul. Ultima zi a filmărilor a avut loc Castelul Corvinilor. ( Fotografii: Adrian Pîclișan)