Evenimentul Zilei > Actualitate > Anunțul momentului în Sănătate. Ce se va întâmpla cu soarta a mii de oameni care așteaptă un transplant
Anunțul momentului în Sănătate. Ce se va întâmpla cu soarta a mii de oameni care așteaptă un transplant

Anunțul momentului în Sănătate. Ce se va întâmpla cu soarta a mii de oameni care așteaptă un transplant

Consiliului Ştiinţific al Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT) a acceptat propunerea ministrului Sănătății, Sorina pintea, ca serverele şi softul Registrului Naţional de Transplant să fie în custodia STS.

Reamintim că noul Consiliu Științific al ANT, format din 16 membri, plus directorul executiv, s-a întrunit, marți, în prima ședință la care a participat și ministrul Sănătății.

„Am propus şi Consiliul Ştiinţific a aprobat ca gestionarea Registrului Naţional de Transplant – serverele şi softul să fie în custodia STS ca să nu mai existe nicio discuţie vizavi de SRL-urile care gestionează aceste lucruri", a spus Pintea, într-o conferinţă de presă.

 

„Publicarea criteriilor de alocare pe site este esenţială”

 

Ministrul a mai declarat că nu vede motivul pentru care o persoană din ANT să poată accesa oricând registrele regionale.

„Nici eu nu văd motivul pentru care o persoană din Agenţie să poată accesa oricând registrele regionale, nu văd. Pe de altă parte, aceste registre regionale sunt gestionate de acel coordonator, iar pacientul are o parolă şi poate să intre oricând să vadă care este statusul dosarului său. Dar publicarea criteriilor de alocare pe site pentru mine este esenţială. Criteriul urgenţei primează. Aceste criterii de alocare în ceea ce priveşte registrul eu am optat să fie preluat de STS, vom avea o discuţie în acest sens", a susţinut Pintea, citată de Agerpres.