Copile de doar 12 ani au fost umilite şi transformate în jucării sexuale de câţiva proxeneţi din Timişoara. Procurorii DIICOT sunt uimiţi de ororile pe care le-au descoperit în timpul unei anchete care viza traficul de carne de vie.
Patru proxeneţi au fost reţinuţi, ieri, fiind acuzaţi că au exploatat mai multe tinere cu handicap, pe care le-au "plasat" drept prostituate clienţilor din zona Gării de Nord Timişoara.
Furau alocaţiile
Nu sunt, însă, singurele acuzaţii. "Peştii", printre care şi un individ de 61 de ani, un anume Ioan, i-au şi tâlhărit pe clienţii fetiţelor lor.
Proxeneţii furau amatorilor de sex plătit portofelele şi telefoanele mobile. Mai mult, din datele procurorilor DIICOT reiese că cei patru proxeneţi îşi violau victimile, abia apoi le forţau să se prostitueze.
Nu numai că se îndulceau cu fetele, dar "peştii" le-au furat tinerelor chiar şi alocaţiile sau pensiile de handicap. Surse din rândul anchetatorilor au declarat că cei patru indivizi urmăreau poştaşul în fiecare lună şi, după ce acesta le lăsa banii beneficiarelor, proxeneţii intrau peste victime şi le furau banii.
Fetele transformate în jucării sexuale proveneau din toată ţara. Erau sărace şi n-aveau familii, aşa că a fost uşor pentru cei patru inculpaţi să le momească în afacerea lor. Timişorenii au făcut mii de euro pe spatele fetelor, pe care le altoiau înainte să le scoată pe stradă, la produs.

Un alt proxenet din grupul de patru a fost adus ieri la audieri
Recidivistul pedofil
Fetele făceau sex pe bani chiar în zona Gării de Nord Timişoara sau în câteva apartamente închiriate în apropiere. Erau plătite cu sume modice, iar uneori nu încasau nimic în afară de bătaie.
Ioan B., "peştele" de 61 de ani, a mai fost condamnat în 2002 pentru proxenetism şi sex cu minori. Toţi cei patru vor ajunge astăzi în faţa magistraţilor, cu propunere de arestare pentru 29 de zile.
Pe lângă faptul că erau forţate să se prostitueze, tinerelor li se lua şi pensia de handicap şi alocaţiile
Traficul de fiinţe umane creşte în România
Statisticile arată că numărul persoanelor traficate în România creşte de la an la an. În anul 2011, autorităţile au anchetat 897 de cazuri de trafic de fiinţe umane, în timp ce în 2010 fuseseră 717 cazuri.
Anul trecut, guvernul a trimis spre acuzare 480 de persoane şi a condamnat 276 pentru această speţă, în comparaţie cu 407 persoane puse sub acuzare şi 203 persoane condamnate în 2010.
Autorităţile au raportat că aproximativ două treimi dintre traficanţii condamnaţi (192 din 276) au primit pedepse cu închisoarea între 1 şi 15 ani. Aceştia îşi aleg victimele din rândul aceluiaşi grup etnic sau din rândul rudelor.