Transformarea Poștei Române. Sisteme automate de sortare a coletelor, instalate în hub-urile regionale
- Mădălina Sfrijan
- 2 ianuarie 2025, 09:17
Poșta Română a transmis recent că va închide oficiile tradiționale din țară. Transformarea celui mai vechi furnizor de servicii publice continuă, după ce a fost lansată o licitație de 27 de milioane de lei.
Anul schimbărilor pentru Poșta Română
Vechile oficii poștale din țară vor fi închise treptat. Valentin Ștefan, directorul celui mai vechi furnizor de servicii publice din țară a declarat că aceste spații sunt considerate „lipsite de viitor”.
Nu este singura decizie luată la nivel de conducere. Poșta Română a lansat o licitație publică cu o valoare estimată la 27,5 milioane de lei pentru modernizarea logisticii.
Se vor instala sisteme de colectare automată a coletelor
Prin urmare, în următoarea perioadă ar urma să fie achiziționate trei sisteme automate de sortare a coletelor. Conform planului ce modernizare, acestea care vor fi instalate în hub-urile regionale din Constanța, Ploiești și Craiova.
Directorul companiei susține că aceasta reprezintă „o investiție strategică pentru automatizarea proceselor logistice și digitalizarea infrastructurii Poștei”.
Valentin Ștefan susține că oficiile poștale aduc cheltuieli în plus pentru companie.
„Vom închide oficiile poștale. Miza pentru care încă le ținem deschise este că avem oameni pentru care avem o datorie morală. Sunt oameni care au lucrat 30-40, unii chiar 50 de ani pentru companie și nu poți să le spui: de mâine caută-ți de lucru. Adevărul este că aceste oficii nu mai au niciun viitor economic. Ne gândim să le transformăm în surse de venit prin închiriere, ceea ce ne-ar aduce mai mulți bani decât din vânzarea de timbre”, a declarat el.
Poșta Română. Cum vor fi folosite noile sisteme
Noile sisteme vor putea procesa colete cu greutăți între 2 și 30 de kilograme. Hub-ul de la Constanța va avea un sistem de sortare cu 100 de ieșiri și o capacitate de 7.000 colete pe oră. De asemenea, la Ploiești vor putea fi procesate 3.000 colete pe oră, în timp ce la Craiova va exista un sistem cu o capacitate la fel de mare precum cel instalat la Constanța.