Evenimentul Zilei > Actualitate > Tranșa a 8-a de vaccin Pfizer a ajuns aseară în România. Azi, vin loturi noi. Cum vor fi distribuite
Tranșa a 8-a de vaccin Pfizer a ajuns aseară în România. Azi, vin loturi noi. Cum vor fi distribuite

Tranșa a 8-a de vaccin Pfizer a ajuns aseară în România. Azi, vin loturi noi. Cum vor fi distribuite

Au fost probleme cu dozele de vaccin Pfizer, care au sosit în țara noastră abia luni seară. Astăzi, ele vor fi distribuite.

Au fost probleme, ieri, cu a opta tranșă de vaccin Pfizer, care ar fi trebuit să ajungă în România. Livrarea a întârziat, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, care au întârziat decolarea aeronavei responsabilă de transport. În Germania, au căzut cantități impresionante de zăpadă, iar traficul aerian a fost perturbat.

Se continuă distribuirea vaccinului în principalele centre de vaccinare ale țării

Totuși, dozele de vaccin au ajuns în țara noastră luni seară. Ele vor fi distribuite în această dimineață. Tot marți, România va primi încă o tranșă. Conform unui comunicat redactat de oficiali.

Având în vedere întârzierea sosirii dozelor de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, așteptate în cursul acestei dimineți pe aeroporturile din București, Cluj-Napoca și Timișoara, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) face următoarele precizări:

„S-a identificat soluția optimă pentru ajungerea acestora în România și continuarea în bune condiții a procesului de vaccinare”

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, livrarea cantităților de vaccin pregătite pentru țara noastră a fost întârziată, însă s-a identificat soluția optimă pentru ajungerea acestora în România și continuarea în bune condiții a procesului de vaccinare. Astfel, în cursul acestei seri, tranșa alocată pentru București, Constanța, Craiova, Brașov și Iași va ajunge pe Aeroportul din Otopeni. Mâine dimineață (n.r. – marți), dozele de vaccin vor pleca din Aeroportul Otopeni către centrele regionale Constanța, Craiova, Brașov și Iasi, respectiv către Centrul Național de Stocare București.

Tot mâine, restul dozelor de vaccin va ajunge pe aeroporturile din Cluj- Napoca și Timișoara, în jurul orei 10.30.” Au spus membrii Grupului de comunicare al CNCAV.

„Nu a mai putut să ajungă la această oră. S-ar putea să ajungă în timpul zilei de astăzi (n.r. – luni) sau mâine. Am vorbit și cu Ministerul Apărării dacă avem posibilitatea să aducem aceste doze care trebuiau să vină”. Afirma, ieri, premierul Florin Cîțu.