Evenimentul Zilei > Politica > Traian Băsescu: Ponta este de o perfidie fără limite, iar Iohannis greşeşte. Şi unul, şi altul se feresc ca dracu’ de tămâine să vorbească de reducerea tăierilor de păduri
Traian Băsescu: Ponta este de o perfidie fără limite, iar Iohannis greşeşte. Şi unul, şi altul se feresc ca dracu’ de tămâine să vorbească de reducerea tăierilor de păduri

Traian Băsescu: Ponta este de o perfidie fără limite, iar Iohannis greşeşte. Şi unul, şi altul se feresc ca dracu’ de tămâine să vorbească de reducerea tăierilor de păduri

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu a declarat, într-o intervenţie telefonică la postul B1 TV, că premierul Victor Ponta este foarte perfidy, iar şeful statului, Klaus Iohannis, greşeşte, deoarece se fereşte să pună punctual pe “I” şi să vorbească despre stoparea tăierilor ilegale de păduri, preferând să discute despre restricţionarea exportului de cherestea.

“Dacă Guvernul României sau politicienii români vor spune „restricţionăm exportul de cherestea” înseamnă intrare în coliziune totală cu articolul 5 din tratatul UE care vorbeşte despre comerţul liber în spaţiul European”, a declarat Traian Băsescu.

„Dacă se aprobă ordonanţa, România riscă procedura de infringement, care durează trei sau şase luni, cât durează procesul. Ponta a vrut câţiva lauri că el opreşte exportul de cherestea, iar eu îi spun: Măi băiatule, dar nu vrei tu să opreşti tăierile ilegale de păduri?”, a adăugat fostul preşedinte al României.

Traian Băsescu este de părere că Victor Ponta manifestă o perfidie fără margini, iar Klaus Iohannis se fereşte să discute despre oprirea tăierilor ilegale de păduri.

„Ponta este de o perfidie fără limite, iar Iohannis nu vrea su pună punctul pe „i”, adică articolul 91 din tratat, care opreşte tăierile de păduri. După părerea mea, preşedintele Iohannis greşeşte. El se fereşte să semene cu abordările pe care le-am avut eu. El greşeşte pentru că România nu e Germania, aici face confuzia. Suntem în altă lume”, a spus Traian Băsescu.

“Şi Ponta, şi Iohannis se feresc ca dracu’ de tămâie să vorbească de reducerea tăierilor”, a adăugat fostul şef al statului.

„Am avut foarte multe sesizări cu privire la tăierile ilegale, la existenţa unor gatere ilegale, care tăiau la ras. A fost o bătălie de câţiva ani pentru închiderea gaterelor ilegale şi la închiderea pădurilor private. Cred că s-au diminuat şi tăierile neautorizate din păduri private. Noul Cod ilvic pentru care se bat Ponta şi gruparea din PSD nu mai pune nici o restricţie să se taie o pădure de 10 hectare”, a mai spus Traian Băsescu.

„Discutăm de două tabere, ambele ticăloase, şi nici una nu vrea să pună punctul pe „i”: oprirea tăierilor sau raţionalizarea tăierilor. Nu văd de ce trebuie să tăiem ca să exportăm în Japonia”, a concluzionat fostul şef al statului.