Evenimentul Zilei > Politica > Traian Băsescu: Mă mut în Gogol, dar nu există protecţie. Inclusiv Ponta va răspunde pentru posibile incidente
Traian Băsescu: Mă mut în Gogol, dar nu există protecţie. Inclusiv Ponta va răspunde pentru posibile incidente

Traian Băsescu: Mă mut în Gogol, dar nu există protecţie. Inclusiv Ponta va răspunde pentru posibile incidente

Fostul preşedinte Traian Băsescu a anunţat Guvernul că este dispus să se mute în vila Gogol pe 15 iunie, dar avertizează că nu sunt respectate mai multe cerinţe, precum protecţia locatarilor, şi că inclusiv premierul Ponta va răspunde pentru posibile incidente. Fostul șef al statului a cerut repartizarea unui spațiu cu destinația de cabinet de lucru într-un alt imobil.

Traian Băsescu susține că, deşi s-au depus eforturi de îmbunătăţire a calităţii imobilului, acesta nu dispune de spaţiul necesar funcţionării unui cabinet de lucru, nici de un salon de primire pentru vizitatori, nu are garaj şi nu asigură protecţia lui şi a familiei sale.

"Imobilul nu asigură protecţia locatarilor, adică nici protecţia fizică şi nici intimitatea mea şi a familiei mele nici în interiorul imobilului şi nici în curte, urmare a faptului că pe toată latura de sud-vest a curţii şi a locuinţei se află construit un bloc cu patru etaje, ceea ce permite supravegherea cu uşurinţă a persoanelor care locuiesc în imobilul şi în curtea imobilului din strada Gogol, nr. 2, dar şi a persoanelor care vizitează acest imobil", se arată în scrisoarea pe care Traian Băsescu a transmis-o către SGG pe  5 iunie.

"Vă atenţionez că, din acest punct de vedere, întreaga responsabilitate pentru eventualele evenimente sau incidente ce ar putea să apară în timp (violarea intimităţii, intrarea prin efracţie în curte sau în locuinţă, afectarea siguranţei mele şi a familiei mele, etc) vor fi în responsabilitatea RAAPPS şi a Guvernului României prin domnii Victor Viorel Ponta, Ion Moraru şi Darius Bogdan Vâlcov, în calitate de semnatari ai HG nr. 60 din 2015", a avertizat Traian Băsescu.

El a indicat  în scrisoare şi o serie de soluţii pentru rezolvarea problemelor sesiate. "Consider că repartizarea apartamentului nr. 1 din strada Eminescu nr. 44-48 ar rezolva problema cabinetului de lucru şi a salonului de primire, asigurarea pe moment a două spaţii de parcare într-un garaj al RAAPPS, aflat în apropierea imobilului din strada Gogol, urmând ca în cel mai scurt timp să fie construit unu garaj pentru două maşini pe terenul aferent imobilului din strada Gogol nr. 2", propune Băsescu.

În acelaşi document, fostul preşedinte dă asigurări că, imediat ce "ultimele lucrări vor fi încheiate în curte şi la acoperiş, iar porţile de acces vor fi montate şi vor fi funcţiona", va semna procesul verbal de predare-primire a imobilului din strada Gogol, "dar nu mai devreme de 15 iunie ora 12".

"Am rugămintea să aveţi în vedere că, din motive obiective, spaţiile de depozitare care nu fac obiectul contractului şi unde sunt depozitate obiecte casnice vor fi eliberate până la data de 30 iunie a.c.", a mai precizat Traian Băsescu.