„Țara noastră a intrat în monitorizare internațională ca tară cu trafic de persoane. Există un raport făcut acum o lună, înainte de evenimentele de la Caracal. Observatorii europeni subliniază implicare a funcționarilor guvernamentali în traficul de persoane. Raportul arată că anul trecut 497 de persoane  au fost victimele traficanților, 662 în 2017 și 757 în 2016. Regres în condițiile în care realitatea este exact inversă. Suntem acuzați că nu punem în funcțiune instrumentul de pedepsire a functionarilor guvernamentali care participă la acest trafic de persoane, copii.

(…)Poliția Caracal nu e cu naravurile astea de acum. Eu cred în verdictul dat de INML. Verdict dureros dar real. Familia sa o ia asa cum este. Eu il cred pe Radu Gavriș care este cel mai bun expert criminalist din Europa. Ticaloșii o sa îi minta. Este tragic că și-au pierdut copiii. Ca președinte chemam toți factorii responsabili la Cotroceni și le spuneam că până nu se clarifică subiectul nu stă nimeni”, a spus fostul președinte.

Băsescu l-a atacat și pe actualul președinte Klaus Iohanis pentru lipsa de implicare în tragicele evenimente.

„Președintele României veghează la respectarea Constituției și buna funcționare a autorităților publice”. Păi și asta era de luat în seamă. Mergeam mai departe. „Președintele României poate consulta Guvernul României cu privire la probleme urgente”. Nu am văzut probleme mai urgente decât asta, care a ridicat o țară întreagă în picioare”, a mai spus Traian Băsescu la România TV.

În momentul în care în direct au intrat și părinții copilei ucise, lui Traian Băsescu i-au dat lacrimile pentru drama de a pierde un copil

Te-ar putea interesa și: