Evenimentul Zilei > Politica > Traian Băsescu: „DOSARUL DIPI urmăreşte DISCREDITAREA a tot ce înseamnă OAMENI POLITICI! Se vede DISPREŢUL în rechizitoriu!”
Traian Băsescu: „DOSARUL DIPI urmăreşte DISCREDITAREA a tot ce înseamnă OAMENI POLITICI! Se vede DISPREŢUL în rechizitoriu!”

Traian Băsescu: „DOSARUL DIPI urmăreşte DISCREDITAREA a tot ce înseamnă OAMENI POLITICI! Se vede DISPREŢUL în rechizitoriu!”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a susţinut marţi seară (la B1 TV) că dosarul DIPI urmăreşte discreditarea a „tot ce înseamnă oameni politici”. De asemenea, Băsescu a apreciat că este vizibil dispreţul procurorului care s-a ocupat de rechizitoriu.

”Denunțătorii din dosarul DIPI vorbesc despre deturnare de fonduri. Se vede un dispreț al procurorului în rechizitoriu. Oare de ce trebuia să scrii că s-au dat cadouri șefului SRI, președintelui României. Și eu am fost în rechizitorii. Oricine se gândește că există un fond de protocol care se folosește pentru așa ceva (…) Este un om autorizat care dă descărcare de gestiune și pe fondurile operative. Apoi se vine în CSAT și se aprobă bugetul (…) Eu am un dubiu. Citind legea secretului de stat, constați că ministrul nu are nicio problemă în desecretizarea documentelor. Cred că suntem într-o situație extrem de dificilă. Totul pentru sume derizorii (…) Este evident că fondurile operative nu pot fi folosite pentru cumpărat cozonaci. Poți să cumperi un stilou cu un microfon băgat în el și i-l dai unui ambasador. Discutăm aici că s-au cheltuit 500 de lei pentru 10 rame pentru poze, 13.000 de lei pentru cozonaci. Dacă luăm cât costă să pregătești un ofițer de informații… cred că am ajuns la niște exagerări (…) În dosarul DIPI s-a urmărit discreditarea a tot ce înseamnă oameni politici”, a declarat Traian Băsescu.