Evenimentul Zilei > Politica > Traian Băsescu DEZVĂLUIE adevărata MIZĂ din spatele denunţului potrivit căruia ar l-ar f scăpat pe Crin Antonescu de un DOSAR penal
Traian Băsescu DEZVĂLUIE adevărata MIZĂ din spatele denunţului potrivit căruia ar l-ar f scăpat pe Crin Antonescu de un DOSAR penal

Traian Băsescu DEZVĂLUIE adevărata MIZĂ din spatele denunţului potrivit căruia ar l-ar f scăpat pe Crin Antonescu de un DOSAR penal

Florin Ghiulbenghian a făcut zilele trecute un denunţ la DNA potrivit căruia fostul președinte al PNL Crin Antonescu ar fi negociat cu Traian Băsescu pentru a scăpa de un dosar care privea emiterea ilegală a unui titlu de proprietate pe o suprafață din Parcul Herăstrău. Traian Basescu ar fi negociat cu Crin Antonescu "o tacere timp de un an de zile" din partea liberalului în schimbul închiderii unui dosar aflat la DNA și legat de retrocedarea unui teren de 70.000 de metri pătrați.

Ghiubenghian afirmă în denunț că faptele ar data din 2007, prima suspendare a lui Traian Băsescu, și că la acea data ar fi discutat cu fostul consilier prezidential Daniel Moldoveanu, care i-ar fi spus că se va interveni la Daniel Morar, șeful DNA, pentru a se bloca dosarul cu retrocedarea.

Preşedintele PMP spune că adevărata miză a acestui denunţ este scoaterea lui Daniel Morar din Curtea Constituţională.

"Între mine și Crin Antonescu a fost o adversitate politică și idnvidualaă. Nu ne-am înghițit unul pe altul", a spus Traian Băsescu la România TV.

"Este un atac în care două structuri, n-am să le nominalizez, vor scoaterea lui Danel Morar din Curtea Constituțională pentru că a avut îndrăzneala să cheme insitutțiile de forță și la repsctarea Constituiției", a mai spus Traian Băsescu

Crin Antonescu a reacționat și el după denunțurile la DNA ale Alinei Petre, fosta noră a lui Virgil Măgureanu. Denunțul a fost depus la DNA în legătură cu o înțelegere în 2007 între Traian Băsescu și Crin Antonescu via procurorul-șef al DNA de atunci, Daniel Morar, prin intermedierea unui consilier prezidențial, Daniel Moldoveanu prin care un dosar penal deschis pe numele fostului lider al PNL a fost evaporat.

"E ziua și denunțul. Nu vreau să-mi petrec restul vieții cu astfel de aberații. Sunt lucruri absurde, nici nu merit să le contrazic. Nu mi s-a adus niciodată la cunoștiință deschiderea sau închiderea vreunui dosar penal la adresa mea. Un atac absurd. Nu am avut înțelegeri directe sau indirecte cu Traian Băsescu sau cu altcineva pentru că nu aveam de ce. O singură dată m-am văzut cu domnul Morar, la o festivitate. Nu am comis niciodată vreun act ilegal. Nu am avut cunoștiință de deschiderea sau închiderea vreunui dosar penal. Nu poate fi vorba de așa ceva", a spus Antonescu la RTV.

Acesta a făcut o și o afirmație surprinzătoare. "E o acuzație nedreaptă chiar și la adresa lui Traian Băsescu", a încheiat fostul președinte al PNL.