Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragedie pe DN2. Șapte persoane au murit într-un accident în județul Bacău. VIDEO
Tragedie pe DN2. Șapte persoane au murit într-un accident în județul Bacău. VIDEO

Tragedie pe DN2. Șapte persoane au murit într-un accident în județul Bacău. VIDEO

Un număr de șapte persoane au murit într-un accident rutier care s-a produs pe drumul national DN2, care face legătura între Bacău și Adjud. Alte 5 persoane au fost transportate la spital.

Un grav accident de circulație s-a produs duminică dimineață, pe drumul national DN 2, care face legătura între municipiile Bacău și Adjud. Tragedia s-a petrecut la ieşirea din localitatea Orbeni, comuna Răcăciuni, conform informațiilor transmise de Centrul Infotrafic. În eveniment au fost implicate un autoturism, în care se găseau cinci pasageri și un microbuz în care se aflau 7 pasageri.

Cele două vehicule, autoturismul și microbuzul s-au ciocnit frontal, conform informațiilor de la fața locului. Este cel mai grav accident care s-a produs în ultimul timp în județul Bacău.

În zona în care s-a produs accidentul nu sunt curbe sau viraje periculoase, iar drumul este drept.

A fost activat planul roșu

Autoritățile din Bacău au declanșat planul roșu de interveniție, având în vedere numărul mare de victime. Traficul a fost oprit pe ambele sensuri de mers.

Inițial, din primele informații, poliția a determinat cinci persoane, între care și un copil, cu leziuni, după cum a informat Centrul Infotrafic. Ulterior, echipajele de pompieri și de ambulanță ajunse la fața locului, din Vrancea, Bacău și Galați, au descoperit că este vorba de mult mai multe victime.

Forțele alocate au fost ATPVM (Autospecială transport personal şi victime multiple) de la ISU Galați și 1 Descarcerare grea, 1 ASAS (Autospecială cu Apă şi Spumă), si SMURD – ISU Vrancea.

De asemenea, autoritățile au solicitat și intervenția echipajului SMURD de la Iași.

Numărul de victime este foarte mare

La fața locului s-a stabilit că, în accident au fost implicate 12 persoane, dintre care 7 au murit, iar alte 5 au fost rănite.

„Sunt 12 persoane implicate, 7 decedate (5 adulţi şi 2 minori), 5 transportate la Spitalul de Urgenţă Bacău – 1 minor şi 4 adulţi”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

Potrivit spuselor sale a fost o intervenție dificlă din cauza numărului mare de persoane implicate în acest accident rutier, dar și din cauză că microbuzul era răsturnat pe o parte. Victimele din interiorul acestuia erau unele peste altele, astfel că echipajul de descarcerare a trebuit să intervină și să decupeze acoperișul pentru a putea interveni. De asemenea, a fost nevoie de atenție pentru ca persoanele în viață să nu sufere și alte leziuni.

Sursa foto: ISU Bacău