Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragedie la Bacalaureat. Un elev din Chișinău a murit după ce a leșinat în examen
Tragedie la Bacalaureat. Un elev din Chișinău a murit după ce a leșinat în examen

Tragedie la Bacalaureat. Un elev din Chișinău a murit după ce a leșinat în examen

Un elev care dădea bacalaureatul la Chișinău a murit la câteva zile după ce a leșinat în timpul unei probe de examen.

Tânărul, în vârstă de 18 ani, era elev la Colegiul Financiar-Bancar și susținea la proba de limba română, în incinta centrului de BAC, din clădirea Liceului „B. P. Haşdeu” din Chişinău, transmite IPN. Acesta și-a pierdut cunoștința în timpul uneia dintre probele de examen pentru bacalaureat.

Profesorii supraveghetori au solicitat de urgență intervenția ambulanței care a sosit și l-a transportat de urgență la spital pentru îngrijiri medicale. Potrivit Ziarului de Gardă, care citează surse din cadrul Institutului de Neurologie şi Neurochirugie, moartea ar fi survenit în urma unei tromboze cerebrale complicate de un infarct venos cerebral.

Purtătorul de cuvânt a Institutului de Neurologie și Neurochirugie (INN), Dorina Blîndescu, a declarat că tânărul a fost internat în secția Terapie Intensivă și supus unei intervenții chirurgicale.

„A intrat în comă la scurt timp după internare și a decedat în noaptea de joi spre vineri. Diagnosticul – sinus tromboză cerebrală complicată cu infarct venos cerebral”, a precizat purtătorul de cuvânt pentru sursa citată.

Singurul copil la părinți

Potrivit presei de peste Prut, băiatul locuia într-o localitate din raionul Criuleni, Măgdăcești. Era singurul copil la părinți, iar cei apropiați nu-l știu să fi avut probleme de sănătate. Primarul localității, Liuba Cojocaru, a precizat că elevul era crescut de mama și de bunica sa, dat fiind că tatăl și-a pierdut viața în urmă cu câtva timp.

„Nu cunosc ca băiatul să fi suferit de vreo boală. Ştim că era un băiat calm, liniştit, sănătos. A crescut într-o familie foarte bună, era bine educat, nu i-a lipsit nimic, niciodată nu avea probleme. Ceea ce s-a întâmplat acum, chiar este un mare semn de întrebare. Este cu adevărat o tragedie”, a spus primara.

Tânarul a fost educat de mamă şi de bunică, întrucât tatăl a decedat pe vremea când copilul avea doar şapte ani. În aceste condiții, elevul va fi înmormântat alături de tatăl său.