Într-un raport al armatei israelieni se arată că sergentul Amit Ben Ygal, de 21 ani a fost ucis marţi de o piatră lansată în direcţia sa de un Palestinian.

Evenimentul tragic a avut loc în nordul Cisiordaniei ocupate, în cursul unei operaţiuni în apropiere de satul Yabad, din vestul Jeninului.

O purtătoare de cuvânt a forţelor militare a precizat că proiectilul a fost aruncat de un palestinian, dar nu a dat alte detalii cu privire la incident.

Potrivit media israeliene, soldaţii se aflau la faţa locului pentru a opera arestări în casa de unde a fost lansat proiectilul.

Atacul s-a produs în ajunul vizitei la Ierusalim a secretarului de stat american Mike Pompeo, care urmează să se întâlnească în Israel cu premierul Benjamin Netanyahu şi cu preşedintele parlamentului (Knesset), Benny Gantz, înaintea învestirii, joi, a noului guvern israelian de uniune.

Agenţia de presă palestiniană Wafa a relatat că în Yabad ciocnirile continuă.

Circa 2,7 milioane de palestinieni trăiesc în Cisiordania, teritoriu ocupat din 1967 de Israel. Tot aici trăiesc în jur de 400.000 de israelieni, în colonii considerate ilegale de dreptul internaţional.

Incidentul de marţi, primul de acest gen în ultimele luni, survine în perspectiva tot mai probabilei anexări a unei părţi din Cisiordania, prevăzută în principiu din iulie şi inclusă în textul acordului de coaliţie dintre Netanyahu şi Gantz.

Posibilitatea acestei anexări, care depinde şi de aprobarea Washingtonului, a generat un val de critici în rândul palestinienilor şi al comunităţii internaţionale, precum şi temeri privind un nou val de violenţe în regiune, potrivit agerpres.ro