Evenimentul ZileiActualitateTragedie în ziua de Crăciun. Un polițist s-a împușcat cu arma din dotare

Tragedie în ziua de Crăciun. Un polițist s-a împușcat cu arma din dotare

Tragedie în ziua de Crăciun. Un polițist s-a împușcat cu arma din dotare
O tragedie s-a produs în orașul Dărmănești, județul Bacău, chiar în ziua de Craciun. Un polițist anchetat pentru corupție s-a împușcat cu o armă.

Polițistul în vârstă de 46 ani, din oraşul Dărmăneşti, s-a sinucis, sâmbătă, cu o armă pe care o deţinea legal. El se afla în arest la domiciliu, fiind anchetat pentru fapte de corupție, după cum a relatat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, inspectorul principal Cătălina Păduraru.

Potrivit sursei citate, moartea lucrătorului de poliție a fost sesizată la numărul de urgență 112 de soția celui decedat.

„Astăzi (sâmbătă, 25 decembrie – n. red.), în jurul orei 17,00, IPJ Bacău a fost sesizat prin 112 de către o femeie de 46 de ani, din Dărmăneşti, despre faptul că soţul său ar fi încercat să se sinucidă cu arma de autoapărare pentru care este deţinător legal. La faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD, care a efectuat manevre de resuscitare, însă bărbatul a fost declarat decedat”, a anunțat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Bărbatul se afla singur acasă

Potrivit sursei citate, bărbatul se afla singur în locuință în momentul în care a folosit arma din dotare și a recurs la sinucidere. El a fost suspendat din funcție în data de 18 noiembrie, în cadrul anchetei.

„Din primele verificări efectuate s-a stabilit că bărbatul în cauză era poliţist la Formaţiunea Rutieră din cadrul Poliţiei oraşului Dărmăneşti din anul 2011. La momentul utilizării armei, acesta se afla singur la domiciliu. La data de 18 noiembrie a.c., bărbatul a fost suspendat din funcţie ca urmare a arestării preventive pentru fapte de corupţie, iar din 17 decembrie se afla sub măsura arestului la domiciliu”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Sinuciderea a survenit la câteva ore după ce o patrulă a poliției a trecut pe la domiciliul bărbatului. aceștia au verificat dacă respectă prevederile din mandatul de arestare. Poliţiştii continuă cercetările în acest caz pentru a stabili cu exactitate întreaga situaţie de fapt.

Ancheta de corupție de la Dărmănești

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, împreună cu poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie, fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de luare de mită. În acest caz au fost implicați şase agenţi de poliţie din cadrul Poliției orașului  Dărmăneşti.

Aceștia ar fi primit mită, conform informațiilor din anchetă, în legătură cu aplicarea/neaplicarea sancţiunilor contravenţionale la regimul rutier. Sumele cerute erau cuprinse între 400 şi 500 de lei, iar suspecţii făceau acest lucru zilnic.


Accesează: