Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragedie în România. Un tată cu doi copii, loviți de tren. Bărbatul a murit pe loc
Tragedie în România. Un tată cu doi copii, loviți de tren. Bărbatul a murit pe loc

Tragedie în România. Un tată cu doi copii, loviți de tren. Bărbatul a murit pe loc

Un bărbat a murit, iar doi copii sunt în stare foarte gravă după ce un tren de marfă s-a ciocnit cu un autoturism într-o localitate din județul Bistrița.

Potrivit datelor comunicate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) din Bistriţa-Năsăud, un bărbat a murit, iar cei doi copii care se aflau în autoturism, împreună cu acesta, sunt inconștienți, în stare gravă, în urma acestui accident.

Ciocnirea dintre un tren de marfă și un autoturism a avut loc la o trecere peste calea ferată pe raza localității Rebrișoara. Trenul a târât mașina câteva sute de metri înainte de a opri. În urma impactului, deosebit de puternic, victimele din mașină au rămas incarcerate și a fost nevoie de intervenția echipajelor de la ISU pentru a fi scoase dintre fiarele contorsionate.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud au transmis că bărbatul care a decedat în accident avea 32 de ani şi era din Rebrişoara.

În cauză a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Intervenția SMURD

După cum se arată în comunicarea ISU, la locul accidentului au intervenit mai multe echipaje SMURD, între care și cel de terapie intensivă mobilă şi un echipaj al Ambulanţei însoțit de un medic.

După aproximativ o oră, victimele – două fetiţe şi tatăl lor – au fost scoase din autoturismul care era distrus în totalitate. Bărbatul care conducea maşina a fost găsit mort, din cauza rănilor pe care le-a căpătat în urma impactului, în vreme ce fetițele care îl însoțeau și care ar avea în jur de patru – cinci ani, erau în stare de inconștiență.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Bistriţa-Năsăud, Ciprian Păcurar, a precizat că șoferul decedat este tatăl celor doi copii, care ar avea în jur de patru-cinci ani.

Copiii au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa. Potrivit ISU, una dintre cele două fetițe a fost diagnosticată cu fractură la baza craniului şi a fost intubată de către echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD. Reprezentantul SAJ a spus că aceasta va fi transferată la o clinică de specialitate din Cluj-Napoca. Cea de-a doua fetiță a fost preluată de echipajul Ambulanţei, politraumatizată.