Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragedie în România. Doi imigranți au fost găsiți morți pe câmp, un al treilea a ajuns la urgență
Tragedie în România. Doi imigranți au fost găsiți morți pe câmp, un al treilea a ajuns la urgență

Tragedie în România. Doi imigranți au fost găsiți morți pe câmp, un al treilea a ajuns la urgență

Și-au găsit sfârșitul pe teritoriul României și se pare că ar fi vorba despre o răfuială între două grupuri de afgani.

Doi imigranţi plecați din Afganistan au fost găsiţi morţi, sâmbătă, pe un câmp din judeţul Arad, lângă autostrada A1. Polițiștii au fost alertați de un al treilea imigrant, care călătorea alături de cele două victime. El fusese înjunghiat și a fost dus de urgență la spital, pentru a primi îngrijiri.

Cele două cadavrele au fost găsite în zona comunei Şagu, care se află la aproximativ 50 de kilometri de graniţa cu Ungaria, lângă autostrada A1, şi la 20 de kilometri de municipiul Arad. Ramona Lungu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, a anunțat, că „s-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru două infracţiuni de omor şi una de tentativă de omor”.

Ar fi vorba despre o răfuială

Cei care anchetează acest caz sunt de părere că totul s-a petrecut pentru că a avut loc o răfuială între două grupuri de imigranţi care plecaseră din Afganistan și călătoreau ilegal.

Cadavrele celor două persoane decedate au fost ridicate şi transportate la Medicina Legală pentru a se stabili cauza morţii, pe corpurile victimelor fiind găsite numeroase răni provocate prin înjunghiere. Al treilea bărbat, care ar fi făcut parte din acelaşi grup şi a alertat autorităţile cu privire la atac, a fost operat şi este internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad. Purtătorul de cuvânt al SCJU, Simina Roz, a afirmatt că starea pacientului este stabilă.

A fost operat de urgenţă de către medicii chirurgi de gardă. Este conștient

„Un bărbat de origine afgană a ajuns la spitalul nostru cu plăgi multiple prin înjunghiere. Acesta a fost operat de urgenţă de către medicii chirurgi de gardă, iar în momentul de faţă este conştient, în stare stabilă şi se află sub supraveghere medicală pe Secţia Chirurgie”, a spus Simina Roz, conform Agerpres. Anchetatorii îl vor audia pe martorul supravieţuitor şi urmează să-i identifice pe agresori.