Potrivit publicației din Costa Rica, CRHoy, un turist în vârstă de 43 de ani s-a înecat ieri în provincia Puntarenas. În ciuda faptului că l-a descris drept „polonez”, instituţia de media susţine că numele turistului este Mircea Popescu.

Mircea Popescu, unul dintre primii deţinători de criptomonede Bitcoin, cercetător în zona crypto și antreprenor, a fost găsit înecat în Costa Rica, potrivit unor surse.

Tuur Demeester, investitor în monede digitale și autor al cărții Bitcoin Reformation, a postat pe Twitter că unul dintre pionierii Bitcoin-ului, Mircea Popescu, a fost găsit mort.

Miliardarul Bitcoin (BTC), Mircea Popescu, a fost găsit mort

John Carvalho, renumit producător de emisiuni online pe tema Bitcoin-ului, îl numește pe miliardarul român drept „Părintele maximalismului Bitcoin” – o teorie conform căreia Bitcoin este singura monedă digitală care va fi folosită în viitor. Dezvoltatorul web Diana Coman a confirmat decesul pe blogul său.

Veteranul Bitcoin (BTC), cercetătorul cripto și antreprenorul Mircea Popescu, ar fi murit înecat în Costa Rica. Jurnaliștii locali spun că Popescu a fost găsit pe plaja din Costa Rica de către paramedicii de la Crucea Roșie în dimineața zilei de 23 iunie, dar nu l-au putut resuscita.

Antreprenorul susţinea că este singurul om care a deţinut vreodată un milion de bitcoin.

Românul a fondat prima platformă de tranzacționare pentru Bitcoin, MPEx.

Antreprenor, investitor, autor, cercetător și proeminent „epicurean”, Mircea Popescu, a crescut în Cluj-Napoca, Transilvania și apoi a trăit în Statele Unite, Mexic, Costa Rica și Egipt. Din 2012 scrie despre Bitcoin și criptomonede. În aprilie 2012 a fondat prima platforma de tranzacționare pentru Bitcoin, MPEx.

În 2008 a lansat Trilema, un blog pe probleme sociale și personale. Începând din 2012, el scria despre Bitcoin (BTC) și criptomonede. În aprilie 2012 a fondat unul dintre primele servicii de tranzacționare pentru Bitcoin, MPEx. Serviciul a fost investigat de SEC SUA.

În 2014, el a plătit toate facturile non-profit din spatele sistemului de operare OpenBSD cu scopul de a aduce un omagiu contribuabililor săi. Liderul OpenBSD, Theo de Raadt, a recunoscut că acest sistem de operare ar fi întrerupt într-adevăr operațiunile dacă nu s-ar fi putut asigura finanțarea.

Omul și mitul comunității criptografice, Mircea Popescu a  insistat  că este singura persoană care deține  un milion de Bitcoin (BTC), scrie pumpmoonshot.