Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragedie fără margini: Miliardarul Mircea Popescu ar fi fost găsit mort în Costa Rica 
Tragedie fără margini: Miliardarul Mircea Popescu ar fi fost găsit mort în Costa Rica 

Tragedie fără margini: Miliardarul Mircea Popescu ar fi fost găsit mort în Costa Rica 

Mircea Popescu s-a înecat zilele trecute în Costa Rica, spune Tuur Demeesteer, investitor în criptomonede şi autor al studiului „Bitcoin Reformation”, conform U.Today.

Potrivit publicației din Costa Rica, CRHoy, un turist în vârstă de 43 de ani s-a înecat ieri în provincia Puntarenas. În ciuda faptului că l-a descris drept „polonez”, instituţia de media susţine că numele turistului este Mircea Popescu.

Mircea Popescu, unul dintre primii deţinători de criptomonede Bitcoin, cercetător în zona crypto și antreprenor, a fost găsit înecat în Costa Rica, potrivit unor surse.

Tuur Demeester, investitor în monede digitale și autor al cărții Bitcoin Reformation, a postat pe Twitter că unul dintre pionierii Bitcoin-ului, Mircea Popescu, a fost găsit mort.

Miliardarul Bitcoin (BTC), Mircea Popescu, a fost găsit mort

John Carvalho, renumit producător de emisiuni online pe tema Bitcoin-ului, îl numește pe miliardarul român drept „Părintele maximalismului Bitcoin” – o teorie conform căreia Bitcoin este singura monedă digitală care va fi folosită în viitor. Dezvoltatorul web Diana Coman a confirmat decesul pe blogul său.

Veteranul Bitcoin (BTC), cercetătorul cripto și antreprenorul Mircea Popescu, ar fi murit înecat în Costa Rica. Jurnaliștii locali spun că Popescu a fost găsit pe plaja din Costa Rica de către paramedicii de la Crucea Roșie în dimineața zilei de 23 iunie, dar nu l-au putut resuscita.

Antreprenorul susţinea că este singurul om care a deţinut vreodată un milion de bitcoin.

Românul a fondat prima platformă de tranzacționare pentru Bitcoin, MPEx.

Antreprenor, investitor, autor, cercetător și proeminent „epicurean”, Mircea Popescu, a crescut în Cluj-Napoca, Transilvania și apoi a trăit în Statele Unite, Mexic, Costa Rica și Egipt. Din 2012 scrie despre Bitcoin și criptomonede. În aprilie 2012 a fondat prima platforma de tranzacționare pentru Bitcoin, MPEx.

În 2008 a lansat Trilema, un blog pe probleme sociale și personale. Începând din 2012, el scria despre Bitcoin (BTC) și criptomonede. În aprilie 2012 a fondat unul dintre primele servicii de tranzacționare pentru Bitcoin, MPEx. Serviciul a fost investigat de SEC SUA.

În 2014, el a plătit toate facturile non-profit din spatele sistemului de operare OpenBSD cu scopul de a aduce un omagiu contribuabililor săi. Liderul OpenBSD, Theo de Raadt, a recunoscut că acest sistem de operare ar fi întrerupt într-adevăr operațiunile dacă nu s-ar fi putut asigura finanțarea.

Omul și mitul comunității criptografice, Mircea Popescu a  insistat  că este singura persoană care deține  un milion de Bitcoin (BTC), scrie pumpmoonshot.