Cele două autoturisme au fost avariate total. Specialiştii spun că în cazul unui impact, contează marca şi modelul maşinii, însă nicio mașină nu ar fi putut să reziste la viteza uluitoare cu care circulau. La viteza cumulată de aproximativ 200 de kilometri pe oră, şansele de supravieţuire sunt nule.

"'Există maşini cu rigiditate mai mare, cu rigidate mai mică, dar în momentul în care am depăşit 200 km/h viteză reciprocă de impact, nu prea mai, decât dacă e vorba de un vehicul blindat. Sistemele de siguranţă au şi ele limitele lor şi deci ele, de regulă, asigura o protecţie eficientă pe trepte", a explicat Virgil Lauric, expert în accidente rutiere, pentru stirileprotv.ro.

Testele de impact la care sunt supuse maşinile sunt realizate la viteze de până la 80 de kilometri pe ora, cu impact frontal într-un zid, iar dincolo de aceşti parametri, mai sunt mulţi factori care pot influenţă şansele de supravieţuire ale celor din maşină.

Tânărul sinucigaș conducea un autoturism marca Proton (Skoda) model 420, a intrat pe contrasens și a lovit frontal un automobil BMW X3.

Sâmbătă, pe Drumul Naţional 1, în zona localităţii prahovene Floreşti șase persoane au murit, după ce o maşină condusă de un tânăr de 28 de ani a intrat cu viteză pe contrasens şi a izbit în plin un autoturism în care se aflau cinci oameni. Toți cei șase oameni au murit în urma impactului.

George Dumitru, bărbatul care a provocat accidentul, avea 28 de ani, era din Bucureşti și lucrase în ultimii ani pe vase de croazieră şi văzuse aproape întreaga lume, spun membrii familiei şi apropiaţi ai acestuia. Motivul gestului său ar fi fost recenta despărțire de iubita sa.

În cealaltă maşină se aflau un bărbat de 44 de ani din Câmpina, aflat la volan, un alt bărbat, tot din Câmpina, un copil de 12 ani, o tânără şi o fetiţă. 

„Durere, durere, imensă durere pentru că nu am putut să fac mai mult să ajut un om care m-a iubit enorm… până la moarte. Mă rog la Dumnezeu să îl ierte și să aibă grijă de sufletul lui… iar eu rămân cu o durere veșnică în inimă că 6 suflete nevinovate au murit din vina mea”, a scris pe Facebook fosta iubită a tânărului.