Tragedia de la 2 Mai. Parchetul Mangalia cere strămutarea dosarului lui Vlad Pascu

Tragedia de la 2 Mai. Parchetul Mangalia cere strămutarea dosarului lui Vlad Pascu Vlad Pascu. Sursa foto: captura video

Marți, la Curtea de Apel Constanța a fost înregistrat un dosar ce vizează strămutarea procesului în care este implicat Vlad Pascu. Verdictul final va fi dat de către Curtea de Apel Constanța. Solicitarea a fost depusă de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia și se referă la dosarul lui Vlad Pascu, judecat de Judecătoria Mangalia.

Parchetul Mangalia cere strămutarea dosarului lui Vlad Pascu

Cerererea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia privind strămutarea dosarului în care este inculpat Vlad Pascu, responsabilul pentru accidentul tragic de la 2 Mai în care au decedat doi tineri, a fost înaintată pentru analiză la Curtea de Apel Constanța.

Termenul pentru examinarea cererii de strămutare a fost stabilit pentru data de 2 aprilie.

justitie

Sursa foto: Alexandersikov | Dreamstime.com

4 aprilie, un nou termen pentru dosarul Vlad Pascu

Pe data de 4 aprilie este programat un nou termen în dosarul lui Vlad Pascu de la Judecătoria Mangalia. Inițial, primul termen în procesul lui Vlad Pascu a fost stabilit pentru 22 februarie, la ora 9:00, la Judecătoria Mangalia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu toate acestea, dosarul a fost amânat până la ora 12:30 deoarece Pascu avea și un alt termen la Tribunalul Constanța, în încercarea de a evita arestul preventiv, însă cererea sa a fost respinsă.

La reluarea procesului, judecătoarea a observat că Vlad Pascu nu are reprezentare legală, deoarece unul dintre avocați s-a retras din dosar, iar celălalt a declarat că protestează, fiind solidar cu acțiunea Baroului București. Astfel, a fost solicitat un nou termen după data de 29 februarie. Judecătoarea a decis ca următorul termen să fie pe 14 martie și a trimis o solicitare către Baroul Constanța pentru desemnarea unui avocat din oficiu pentru Vlad Pascu pe durata întregului proces.

 Judecătoarea, sub vizorul autorităților

Judecătoarea desemnată pentru a judeca acest dosar este Ioana Ancuţa Popoviciu.

Părinții victimelor din accidentul provocat de Vlad Pascu au fost nemulțumiți de comportamentul acesteia în sala de judecată, declarând jurnaliștilor că a intrat mestecând gumă. Ulterior, judecătoarea a cerut buletinul tânărului decedat în accidentul rutier, despre care nu știa că a murit. Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat că Inspecția Judiciară a fost sesizată în legătură cu judecătoarea Ioana Ancuța Popoviciu.

„Sesizarea se întemeiază pe aspectele apărute în mass media în cursul zilelor de 22 şi 23 februarie 2024, referitoare la modalitatea în care s-a desfăşurat şedinţa de judecată într-o cauză penală aflată pe rolul Judecătoriei Mangalia cu termen de judecată la data de 22 februarie 2024, cu referire la obligaţia judecătorului de a studia dosarele anterior şedinţei de judecată, modalitatea de gestionare a dosarelor şi şedinţelor de judecată, precum şi verificarea unor eventuale situaţii de incompatibilitate în care s-ar fi putut afla judecătorul învestit cu soluţionarea cauzei”, a precizat Consiliul Superior al Magistraturii.

 Vlad Pascu nu a fost prezent la al doilea termen de judecată

A doua înfățișare în instanță a avut loc pe 14 martie. Tatăl tinerei ucise în accident și-a exprimat nemulțumirea pentru că acesta nu a fost prezent la acel termen.

„Îl vedeţi pe Vlad Pascu adus aici? Nu. Există portiţa pentru a nu fi adus, se profită de ea şi cu asta basta. Dacă eram eu, Doamne-fereşte, în locul lui, mă luau de ceafă, îmi puneau cătuşele şi mă aduceau aici să fiu judecat. Discreţionar”, a comentat el.

 

Tatăl tânărului decedat în accident a intrat în sala de judecată cu o fotografie a fiului său, dar judecătoarea tot l-a întrebat cine este.

La ieșirea din sala de judecată, avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă familia tinerei decedate, a declarat că solicitarea sa de schimbare a încadrării juridice nu a fost discutată în cadrul acestui termen.

„Dacă făceam cu toţii o şedinţă de bloc să schimbăm administratorul, ieşea mai bine. Problema este în felul următor. Vorbim de o cerere care este depusă încă de la Parchet şi nu a fost dezbătută nici măcar astăzi. Doamna judecător i-a acceptat procedura abreviată, adică simplificată, adică să obţină şi o reducere a pedepsei de o treime înainte să dezbată cererea de schimbare a încadrării juridice”, a afirmat Cuculis.