Evenimentul Zilei > Politica > Trădat de Gerea, Tăriceanu își amintește ce ministru slab a fost
Trădat de Gerea, Tăriceanu își amintește ce ministru slab a fost

Trădat de Gerea, Tăriceanu își amintește ce ministru slab a fost

Călin Popescu-Tăriceanu spune că a greşit grav când l-a promovat pe Andrei Gerea. Liderul ALDE adaugă că acesta „a stors tot ce se putea de la ALDE” şi apoi a plecat.

„Cred că o calitate pe care ar trebui să o aibă cât mai mulţi oameni politici este puterea de a recunoaşte greşelile pe care le fac. Nimeni nu aşteaptă căinţă, dar oamenii au dreptul să ştie atunci când greşim. Eu am greşit grav atunci când l-am promovat şi susţinut pe Andrei Gerea. Am făcut-o cu bună intenţie crezând în tinereţea lui şi sperând că timpul îl va maturiza”, a spus Tăriceanu.

El și-a amintit ce ministru slab a fost Gerea: „Am roşit de multe ori atunci când Victor Ponta, în calitate de prim-ministru, îmi vorbea despre contraperformanţele ministrului Energiei, Andrei Gerea. Am înghiţit multe de la colegii de coaliţie sau de la cei din partid când îmi reproşau susţinerea lui Andrei Gerea”, a mai scris Tăriceanu, pe Facebook.

El îl acuză pe Andrei Gerea că a distrus organizaţia ALDE din Bucureşti. „Astăzi Andrei Gerea a ales un alt partid politic. Pentru că a stors tot ce se putea stoarce de la ALDE. Dar nu pleacă înainte de a distruge organizaţia ALDE din Bucureşti. Poate cei care îl primesc astăzi în rândul lor vor trage învăţăminte din greşelile mele. În rest, drum bun, cale bătută!”, a adăugat Tăriceanu.

Gerea a anunţat miercuri că demisionează din ALDE pentru a se dedica proiectului politic „Prin noi înşine”, pe care ar fi vrut, iniţial, să îl dezvolte alături de Călin Popescu-Tăriceanu. „Este un proiect politic de dreapta”, a declarat Andrei Gerea, infirmând o înscriere a sa în PNL.

Acesta a mărturisit, pe Facebook, că s-ar fi aşteptat, în urma „apelurilor de reformare a ALDE”, liderul partidului, Călin Popescu-Tăriceanu, să aibă „altă reacţie” şi să nu îl schimbe de la conducerea organizaţiei ALDE Bucureşti.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: