Evenimentul Zilei > Politica > Trădarea în politică, un obicei vechi. Episod incredibil povestit de Dan Andronic. VIDEO
Trădarea în politică, un obicei vechi. Episod incredibil povestit de Dan Andronic. VIDEO

Trădarea în politică, un obicei vechi. Episod incredibil povestit de Dan Andronic. VIDEO

Jurnalistul Dan Andronic a comentat subiectul momentului în politică.
Este vorba despre poza cu Ludovic Orban și alți membrii ai Guvernului, care fumează la Palatul Victoria. Dan Andronic vorbește despre o trădare din interiorul PNL, în condițiile în care imaginea nu a ajuns întâmplător în spațiul public.
El amintește de un episod celebru, trăit în 2008, alături de Călin Popescu Tăriceanu, prim-ministru la acea vreme, și Bogdan Olteanu, președinte al Camerei Deputaților.
„Tradiția trădării la români!
Am trecut și eu printr-un moment similar in 2008
“Cu câteva ore înainte de începerea votării din noiembrie 2008, din curtea liberalilor a transpirat o înregistrare în care Bogdan Olteanu și Dan Andronic, în rolurile lui Theodor Stolojan și Mircea Geoană, îl încadrează pe Călin Popescu Tăriceanu într-o repetiție pentru o dezbatere televizată.
În film, Olteanu-in rolul lui Stolojan laudă realizările pedeliștilor și înfierează „baronii” liberali, dar ceea ce sochează este injurătura lui Tariceanu adresată lui Andronic, care-l juca pe Geoană: „Mr. Geoană, I fuck you”…
După alegeri am luat toți membrii campaniei și i-am trecut printr-un test cu detectorul de minciuni. Inclusiv eu. Am aflat cine era. E greu de păcălit detectorul. O filieră pesedistă, infiltrată, culmea, la rugămintea unui lider PNL.
Cum s-ar zice, poanta-i veche…
P.S. Pentru că unii ziariști de blog au surse care le spun că imaginea este din camera din spate a cabinetului, sunt nevoit să-i contrazic. Este chiar din birou. Este același birou ca și cel în care a stat Tăriceanu. Am fost de zeci de ori acolo, așa că n-am nevoie de surse proaste”, scrie Dan Andronic pe contul de Facebook.
Episodul la care face referire Dan Andronic s-a petrecut în 2008, înaintea alegerilor parlamentare. Tăriceanu și Olteanu, membri ai PNL, se aflau unul lângă celălalt, alături de jurnalist. Președintele Camerei Deputaților lăuda activitatea celor din PDL. „În 17 ani, un singur om a făcut descentralizarea. Acesta a fost Vasile Blaga, ministrul de Interne al Partidului Democrat și pentru asta a fost dat afară din Guvern. Vasile Blaga va fi din nou ministru de Interne și va avea sprijinul meu așa cum nu l-a avut data trecută, când a fost ministru”, a spus Olteanu.
Momentul a fost înregistrat de cineva din anturajul partidului, iar la finalul filmulețului Călin Popescu Tăriceanu este surprins spunând „Mister Geoană, I fuck you!”