Evenimentul Zilei > Social > Tot o teorie a conspirației? Investițiile lui Soros ne arată cum se face „marea resetare”
Tot o teorie a conspirației? Investițiile lui Soros ne arată cum se face „marea resetare”

Tot o teorie a conspirației? Investițiile lui Soros ne arată cum se face „marea resetare”

O știre din lumea afacerilor cutremură clasa politică americană. Controversatul miliardar George Soros a cumpărat recent 18,5 milioane de acțiuni Palantir, firmă specializată în programe de supraveghere globală. Soros Fund Management a investit nu mai puțin de 175,3 milioane de dolari, potrivit datelor aflate la dispoziția Securities and Exchange Commission.

Poindexter, un contraamiral pensionar care fusese forțat să demisioneze din funcția de consilier de securitate națională al lui Reagan pentru rolul pe care îl jucase în scandalul Iran-Contra, nu era tocmai genul de idealist la care apelează de obicei la vizionarii din Silicon Valley. Întorcându-se la Pentagon după atacurile din 11 septembrie, el începuse să cerceteze modalități de a dezvolta un program înfricoșător de extragere a datelor: Total Information Awareness. Programul acesta –  pe care editorialistul conservator William Safire l-a numit „visul super- spionajului” – stă la baza programelor de supraveghere ale Agenției Naționale de Securitate, cele care aveau să fie dezvăluite  un deceniu mai târziu de Edward Snowden.

Cu toate acestea, Poindexter era tocmai persoana pe care Peter Thiel și Alex Karp, cofondatorii Palantir, doreau să o întâlnească. Noua lor companie avea aceleași ambiții. (…)
Șaptesprezece ani mai târziu, Palantir încearcă să monetizeze capacitatea sa de a „face totul”. De-a lungul anilor, compania a lucrat cu unele dintre cele mai secrete agenții ale guvernului, inclusiv CIA, NSA și Comandamentul de operațiuni speciale al Pentagonului. În urmă cu doar doi ani în urmă, valoarea sa a fost estimată la 20 de miliarde de dolari, adică printre „unicornii” tehnologici, companii private evaluate la peste 1 miliard de dolari.

Pe 30 septembrie (articolul e scris înainte de listarea Palantir n.r.), Palantir va începe să vândă acțiuni, acțiune care ar putea face din Karp unul dintre cei mai bogați CEO din Silicon Valley și ar putea să consolideze reputația lui Thiel, primul investitor extern al Facebook și cofondator al PayPal, ca unul dintre cei mai vizionari antreprenori din generația sa. (…)

Palantir este conceput pentru a procesa cantitățile enorm de date colectate de soldați, spioni și polițiști – amprente digitale, semnale de informații, evidențe bancare, date de la informatori confidențiali – și permite utilizatorilor să identifice relații ascunse. Poate descoperi rețele criminale și teroriste și chiar anticipa atacuri. Thiel și Karp au poziționat în mod eficient Palantir ca pe interfața dintre Putere și Silicon Valley”, scrie nymag.com.

 

 

Joe Biden s-a dat singur de gol. A înființat cea mai tare „cooperativă de împachetat fum”

 

Răzbunarea lui Trump. Manevrele de culise ale președintelui au băgat spaima în democrați și în republicani

 

 

 

 

 

 

PAGINA ANTERIOARA

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: