Evenimentul Zilei > International >  Joe Biden s-a dat singur de gol. A înființat cea mai tare „cooperativă de împachetat fum”
 Joe Biden s-a dat singur de gol. A înființat cea mai tare „cooperativă de împachetat fum”

 Joe Biden s-a dat singur de gol. A înființat cea mai tare „cooperativă de împachetat fum”

Președintele ales al Statelor Unite, Joe Biden, a ajuns de râsul lumii. De data aceasta nu pentru pierderile sale de memorie, ci pentru acțiunile sale așa-zis filantropice.

Totul a pornit de la fundația caritabilă  pe care Joe Biden a înființat-o în 2017 cu scopul de a „dezvolta și implementa” soluții pentru „prevenirea, depistarea, diagnosticarea și îngrijirea cancerului”.

Jurnaliștii de la The New York Post au avut curiozitatea să cerceteze documentele contabile pe care această organizație caritabilă le-a depus la fisc. Nu mică le-a fost mirarea când au descoperit că, deși Biden a cheltuit milioane pe salarii, pentru cercetare nu s-a dat niciun ban.

Mai precis, fundația împotriva cancerului înființată de Joe Biden și soția sa Jill  în 2017 nu a acordat subvenții cercetătorilor în primii doi ani, dar a cheltuit 3 070 301 dolari pe salariile angajaților.

Salarii pentru aliații politici

Potrivit raportărilor făcute de fundația lui Joe Biden, organizația a primit donații de 4.809.619 dolari în anii fiscali 2017 și 2018, dar nu prea au rămas bani și pentru cercetarea propriu-zisă. Nici nu e de mirare.

Numai președintele fundației, Gregory Simon, a câștigat în anul fiscal 2018 (1 iulie 2018 – 30 iunie 2019) nu mai puțin de 429.850 de dolari, conform celor mai recente declarații de impozit depuse la fisc.

Simon, fost director la faimoasa companie Pfizer și lobbyist  vechi în domeniul sănătății, este cel care a condus grupul de lucru pentru cancer al Casei Albe în timpul administrației Obama. Activitatea lui Simon în cadrul fundației pare să-l fi mulțumit pe Biden, care i-a dublat practic salariul în al doilea an e activitate. Astfel, de la cei  224.539 de dolari pe care i-a câștigat  în anul fiscal 2017, Simon a .ajuns la 429.850 de dolari în anul fiscal 2018.

Nici subalternii lui Simon nu au de ce se plânge. Biden îi plătește generos, mai ales că peintre ei se află și foști asistenți din Washington DC de pe vremea lui Obama.

Astfel, Danielle Carnival, fostă șefă de cabinet la Cancer Moonshot Task Force, a căștigat 258.207 dolari în 2018.

Pe lânga plata personalului, fundația de caritate a cheltuit 56 738 de dolari pentru conferințe și 59 356  pentru călătorii în primul an de activitate. Anul următor, cheltuielile de călătorie s-au majorat la 97.149 dolari, iar cele pentru conferințe au crescut la 742.953 dolari.Cât privește, însă, sumele acordate cercetătorilor, acestea au rămas zero.

Simon a declarat, de altfel, cu ceva timp în urmă  că scopul acestei fundații nu este acordarea de subvenții, ci descoperirea unor noi modalități de a accelera tratamentul pentru toți, indiferent de situația lor economică sau cultural.

Beau Biden a murit de cancer

Biden a condus grupul operativ Cancer Moonshot când era vicepreședintele lui Obama. După ce a părăsit funcția, a înființat Biden Cancer Initiative cu scopul de a oferi soluții „urgente” pentru tratarea cancerului. Joe Biden a fost personal lovit de această boală cumplită. Fiul său Beau a murit în 2015 din cauza unei tumori pe creier.

Cu toate astea, după numai doi ani, organizația caritabilă și-a „oprit” operațiunile pentru că Biden și soția sa au fost prea ocupați cu politica.  Deși pentru fisc organizația este încă activă, Simon a spus într-un interviu din 2019 că fără Biden la conducere, organizația caritabilă  să-și continue activitatea, scrie nypost.com.

Alertă mondială lansată de medici! Aceste măști pot provoca mari probleme!

 

Premieră chirurgicală șocantă în România! Și-a micșorat bărbația pentru sportul favorit