Evenimentul Zilei > Politica > Topurile EVZ ale anului 2019. Cel mai slab politician. „Repetenții” clasei politice
Topurile EVZ ale anului 2019. Cel mai slab politician.  „Repetenții” clasei politice

Topurile EVZ ale anului 2019. Cel mai slab politician. „Repetenții” clasei politice

Fostul premier, președinte PSD și candidat al partidului la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă a strâns cele mai multe voturi în topul celor mai slabi politicieni ai anului 2019.

Klaus Iohannis o urmează, chiar dacă a câștigat alegerile prezidențialele, pentru că, pe lângă adversarii săi, fostul și actualul președinte a fost contestat, pe diverse subiecte, și de cei care i-au acordat votul în noiembrie. În primul rând, refuzul lui Iohannis de a participa la o dezbatere cu Viorica Dăncilă a fost taxat de cititorii ziarului nostru.

Pe poziția a treia se plasează fostul președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, detestat probabil de cei dezamăgiți de gestul său de a părăsi Coaliția cu PSD cu puțină vreme înainte de prezidențiale.

Cei trei sunt urmați de un alt pluton de trei, Victor Ponta, aflat în război și cu PSD, contra căruia a votat la moțiune, dar și cu PNL, căruia nu a vrut să-i acorde votul de învestitură, provocând scandal în propriul partid, Dan Barna, aflat în aceste zile în plin scandal intern, cu excluderi și acuzații în zona penalului din partea mai multor membri USR, și Gabriela Firea, primar general al Capitalei.

Cel mai slab politician

Viorica Dăncilă – 39%
Klaus Iohannis – 23%
Călin Popescu Tăriceanu – 10,5%
Dan Barna – 6,2%
Victor Ponta – 6%
Gabriela Firea – 5,2%
Rareș Bogdan – 3,8%
Ludovic Orban – 3%
Marcel Ciolacu – 2,4%
Traian Băsescu – 0,8%