Evenimentul Zilei > Actualitate > TOPURILE ANULUI POLITIC 2014. Vasile Blaga a spus „Adio, PDL!”
TOPURILE ANULUI POLITIC 2014. Vasile Blaga a spus „Adio, PDL!”

TOPURILE ANULUI POLITIC 2014. Vasile Blaga a spus „Adio, PDL!”

Deși a spus de nenumărate ori că "poartă partidul în suflet", Vasile Blaga nu a ezitat, de dragul intereselor, să "îngroape" PDL-ul peste noapte. Astfel, conștient că nu are șanse să câștige alegerile prezidențiale, a bătut palma cu PNL, nu doar pentru o alianță electorală în vederea scrutinului pentru Cotroceni, ci pentru o fuziune. Pe scurt, pentru topirea PDL în PNL.

A uitat astfel că  PNL a dat afară PDL de la guvernare în 2007, că PNL a fost unul dintre adversarii de la suspendarea preşedintelui Traian Băsescu şi în 2007, şi în 2012, că a fost adversarul PDL şi la alegerile parlamentare din 2008, la europarlamentarele din 2009, alegerile locale şi parlamentare din 2012. A uitat tot și s-a făcut frate cu cei care i-au fost adversari din 2007 încoace.

Democrat-liberalii au înghițit și ei decizia luată de liderul lor și, pe 26 iulie, reprezentanții PDL și PNL au aprobat, în unaninmitate, la Parlament, într-un congres comun, protocolul de fuziune prin contopire și statutul noului partid -PNL. S-a format o alianță cu care cele două partide au candidat la alegerile prezidențiale – Alianța Creștin Liberală- ACL.

PDL şi PNL au depus în 5 august, la Tribunalul Bucureşti, documentele pentru fuziunea prin contopire. Pe 6 octombrie, Tribunalul Bucureşti a admis, luni, cererea privind fuziunea prin contopire a Partidului Naţional Liberal (PNL) cu Partidul Democrat Liberal (PDL), noua formaţiune urmând să se numească PNL.

Acum, după ce Klaus Iohannis a ajuns la Cotroceni, iar în locul său în fruntea PNL a fost aleasă Alina Gorghiu, Vasile Blaga a ținut să sublinieze că  va fi realizată fuziunea PNL cu PDL şi unificarea dreptei într-o singură forţă politică, puternică şi determinată.

"Salut alegerea Alinei Gorghiu în funcţia de co-presedinte al marelui Partid Naţional Liberal şi sunt convins că împreună vom reuşi să atingem obiectivul curajos pe care ni l-am propus cu toţii în urmă cu jumătate de an: fuziunea deplină a PNL cu PDL şi unificarea dreptei într-o singură forţă politică, puternică şi determinată", declara Vasile Blaga săptămâna trecută.

Vasile Blaga adăugă că, alături de Gorghiu, cu care va împărţi funcţia de preşedinte al noului PNL, va duce la împlinire "proiectul de ţară propus şi susţinut de preşedintele Klaus Iohannis".

"S-a făcut astăzi încă un pas în construirea celui mai mare partid de dreapta din România, noul Partid Naţional Liberal. Îi asigur pe romani că vom respecta mesajul pe care ni l-au transmis prin votul din 16 noiembrie şi vom duce la îndeplinire proiectul de ţară propus şi susţinut de preşedintele Klaus Iohannis", a mai spus Blaga.

Istoria PDL

PDL s-a născut în decembrie 2007, în urma deciziei de fuzionare a PD cu PLD. A participat la guvernare din 2008 până în 2012, când a intrat în opoziție, urmare a căderii guvernului condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

 

Evenimentul zilei vă invită să votaţi "Topurile anului politic 2014". Votaţi mai jos în cele cinci categorii propuse şi aflaţi rezultatele în ediţia de miercuri, 31 decembrie, a Evenimentului zilei.

Create your free online surveys with SurveyMonkey , the world's leading questionnaire tool.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: