Evenimentul Zilei > International > Topul celor mai vorbite limbi din lume. Unde este folosită oficial LIMBA ROMÂNĂ
Topul celor mai vorbite limbi din lume. Unde este folosită oficial LIMBA ROMÂNĂ

Topul celor mai vorbite limbi din lume. Unde este folosită oficial LIMBA ROMÂNĂ

Ethnologue – Languages of the World a publicat în cadrul celei de a 16-a ediţii topul celor mai vorbite limbi din lume.

Ethnologue – Languages of the World este o enciclopedie online care prezintă date despre cele 6.909 limbi vorbite în prezent în întreaga lume.
Clasificarea ţine cont de numărul de vorbitori nativi, care au ca limbă maternă respectiva limbă, dar şi de numărul de state în care o limbă este vorbită oficial.

Milioane de vorbitori

Pe primul loc este chineza, cu peste 1,2 miliarde de vorbitori, limba fiind vorbită în 31 de ţări. Urmează spaniola, cu 329 de milioane de vorbitori în 44 de ţări şi engleza cu 328 de milioane de vorbitori nativi, limba fiind vorbită în 112 state, după cum notează descoperă.ro.

Următoarele locuri sunt completate de limbile: arabă, hindi, bengaleză, portugheză, rusă, japoneză şi germană. Limba română ocupă locul 40 în clasament, cu aproximativ 23,4 milioane de vorbitori nativi. Limba, cu toate dialectele ei, este vorbită oficial în 20 de ţări: Australia, Azerbaidjan, Canada, Croaţia, Cehia, Finlanda, Ungaria, Israel, Kazakhstan, Kârgâzstan, România, Republica Moldova, Mozambic, Rusia, Serbia, Tadjikistan, Turkmenistan, Ucraina, Statele Unite, Uzbekistan.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News