Evenimentul Zilei > Monden > Top 7 lucruri amuzate despre Franța. Ce au furat francezii de la austrieci
Top 7 lucruri amuzate despre Franța. Ce au furat francezii de la austrieci

Top 7 lucruri amuzate despre Franța. Ce au furat francezii de la austrieci

Franța este una dintre cele mai populare destinații turistice și lume, având sute de orașe și sate care vă vor face să nu mai vreți să plecați niciodată de acolo.

Având în vedere că Franța este intens promovată, cred că toată lumea, într-o măsură mai mică sau mai mare, cunoaște câte ceva despre această țară absolut fantastică.

În continuarea acestui articol, vă voi prezenta top 7 lucruri amuzate și mai puțin cunoscute despre Franța. Sunteți gata?!

  1. Bagheta franțuzească este una dintre cele mai populare și gustoase feluri de pâine, iar dacă ajungi vreodată în Franța, indiferent de regiune, trebuie neapărat să mergi la o brutărie și să cumperi acest produs incredibil. Aparent, când vine vorba de superstiții, francezii nu se lasă mai prejos de restul lumii: să pui o baghetă franțuzească cu susul în jos aduce mare ghinion.
  2. Croissantul, cel mai popular produs de patisserie cu care se mândresc francezii a fost inventat, de fapt, în Austria. Asta da răsturnare de situație, nu-i așa?
  3. Și că tot am vorbit până acum de mâncare, cred că ar trebui să știți că toastul francez, acel fel de mâncare format din pâine feliată înmuiată în ouă și lapte, care este mai apoi prăjită, nu a fost inventat de francezi, ci de un bărbat pe nume Joseph French.
  4. Dacă francezii au furat croissantul de la austrieci, scoțienii au furat kilturile de la francezi. Da, kilturile nu au fost inventate de scoțieni, ci de francezi.
  5. Ce romantic care se respectă nu și-a imaginat cel puțin odată că se sărută într-o gară, în timp ce își ia rămas bun de la iubit sau iubită?! În anul 1910, în Franța a fost data o lege care interzice sărutul pe peroanele gărilor pentru a preveni astfel întârzierea trenurilor.
  6. Și desigur, dacă vizitezi Franța, trebuie neapărat să mănânci melci pentru ca experiența să fie completă. Pentru cei mai mulți dintre dumneavoastră, acest lucru poate părea de neînchipuit, dar un cetățean francez de rând mănâncă în fiecare an aproximativ 500 de melci.
  7. În Franța se produc peste 400 de tipuri de brânză. Nu degeaba îndrăgita țară reprezintă.