Top 7 curiozități despre bere. Medicii recomandă consumul cu moderație

Top 7 curiozități despre bere. Medicii recomandă consumul cu moderație Sursa: Pixabay

Berea nu este doar o simplă băutură alcoolică ce încântă papilele gustative ale oamenilor din întreaga lumea. Ea este mult mai mult, fiind un imbold pentru socializare și relaxare. Expresia „hai la o bere!” nu este o simplă invitație la băut, ci un mod prin care arăți prietenilor că îți place compania lor.

Berea este una dintre cele mai căutate băuturi din întreaga lume. Ea nu este o simplă combinație între orz, hamei, apă și drojdie de bere, ci mai degrabă o metodă de a ne conecta cu prietenii. Deși este extrem de cunoscută la nivel mondial, puțini consumatori de bere știu aceste curiozități despre licoarea blondă sau brună care ne răcorește în zilele toride de vară.

7 curiozități despre bere

1. Când a început istoria berii?

Pentru început trebuie să vorbim despre prima bere fabricată și consumată. Mulți susțin că această istorie începe odată cu civilizație. Cea mai veche rețetă datează de acum 4.000 de ani și aparține sumerienilor. Acest tip de bere a fost preluat de companii precum Anchor Brewing sau Courage în anii ’80.

Ne puteți urmări și pe Google News

2. Cât de sănătoasă este berea

Mulți susțin că această băutură nu ar fi una indicată pentru organismul nostru, mai ales consumul acesteia cu regularitate. Totuși, în unele afecțiuni renale medicii recomandă consumul de bere, acidul acesteia ajutând la urinări mai dese. Etanolul este una dintre substanțele care se găsesc în bere. Este un antiseptic puternic, însă nu și un remediu eficient împotriva răcelii. Cantitatea optimă de alcool în sânge pentru a ucide microbii este de peste 60%.

3. Previne bolile cardiace

Au fost făcute multe studii pe baza consumului de bere, însă puțini știu că ea ne poate proteja de anumite afecțiuni. Polifenolii pe care îi conține o sticlă de 0.33 litri au puterea de a preveni bolile cardiace. Mare atenție câtă bere consumi zilnic. Acest beneficiu poate avea efect invers în cazul exceselor.

4. Legătura dintre hamei și marijuana

Berea este una dintre cele mai consumate băuturi din întreaga lume, însă puțini știu faptul că hameiul, unul dintre ingredientele de bază ale băuturii care dă gustul amar, aparține familiei Canabaceae. Acest lucru înseamnă că marijuana este un „văr” apropiat al hameiului.

5. Studiu bizar: furnicile și berea

Au fost efectuate multe experimente pe bere, însă John Lubbock, un naturalist din secolul XVIII, a reușit să demonstreze prietenia în coloniile de furnici. Acesta a împărțit furnicile în două tabere. Unele au primit „o halbă” cu bere, altele au rămas lucide. În urma studierii comportamentului, naturistul a observat că furnicile lucide își cărau cu grijă acasă „camarazii” în stare de ebrietate.

6. Belgia oferă copiilor bere în școli

Acest lucru poate este unul dintre cele mai bizare, însă da, chiar se întâmplă. Începând cu anul 2001, mai multe școli primare din Belgia oferă copiilor bere slab alcoolizată. Aceasta este oferă la ora mesei, fiind considerată mai sănătoasă decât sucurile carbogazoase.

7. Cea mai veche berărie din lume

După cum am precizat la începutul acestui articol, prima rețetă de bere are o vechime de aproximativ 4.000 de ani. Ei bine, prima berărie din lume a fost deschisă în Abația Weihenstephan, din Bavaria, Germania. Călugării benedictini de la Weihenstephan au început să producă bere în anul 1040.