Evenimentul Zilei > Economie > TOP 5 mașini potrivite pentru femei
TOP 5 mașini potrivite pentru femei

TOP 5 mașini potrivite pentru femei

Ținând cont de atenția pe care doamnele o acordă siguranței și consumului redus de carburant, EVZ le recomandă cinci mărci de autoturisme cu care pot circula confortabil și în siguranță pe străzile orașelor

Autoturismul personal este mult mai mult decât un simplu mijloc de transport. Este, totodată, o reprezentare a statutului și a personalității proprietarului. Din acest motiv, atunci când sunt puși să-și aleagă marca și modelul autoturismului, bărbații și femeile fac alegeri diferite.

Maşini sigure şi economice

De exemplu, o femeie va alege un autoturism cât mai sigur și care consumă cât mai puțin combustibil, în timp ce pentru bărbați este mai important ca mașina să fie fiabilă și să arate bine atât în exterior, cât și în interior. Un studiu realizat de Daedalus Millward Brown pentru site-ul vezicatface. ro și publicat anul trecut arată că femeile sunt mai interesate de siguranță decât bărbații. 36% dintre femei, față de 27% dintre bărbați spun că siguranța este un criteriu foarte important în alegerea autoturismului. De asemenea, conform studiului, consumul de combustibil este mai important pentru femei (81%) decât pentru partenerii lor (76%), asta din cauza faptului că femeile conduc mai mult în oraș decât bărbații.

Chiar dacă doar 5% dintre participantele la studiu consideră culoarea ca fiind un criteriu important, este un procent mai mare decât în rândul bărbaților (3%). 20% dintre reprezentantele sexului frumos aleg culoarea roșie. Dacă femeile folosesc mașina preponderent pentru deplasarea în oraș, multe dintre ele vor alege autoturisme de dimensiuni reduse care le vor ajuta să se „strecoare” printre cozile de la semafoare pentru a ajunge mai repede la destinație. Pe de altă parte, SUV-urile cuceresc doamnele prin senzațiile de siguranță, de vizibilitate maximă și de control pe care le oferă.

Chevrolet Spark este o mașină cu un interior destul de spațios, în ciuda faptului că este compactă la exterior. Este considerat unul dintre cele mai sigure și mai confortabile modele cu cinci uși din clasa compactă.


O femeie va alege o maşină sigură şi economică, în timp ce bărbaţii se uită la fiabilitate și aspectul exterior al automobilului


Doamnele se vor bucura să descopere o mulțime de locuri de depozitare în interiorul mașinii, precum și de un portbagaj cu un volum de 170 litri. Prețul pornește de la circa 8.500 euro, TVA inclus.


FOTO: Chevrolet SparkSkoda Fabia, aflată la a treia generație, are un interior mai spațios decât modelul precedent, și oferă un portbagaj generos cu un volum de 330 litri, care poate crește până la 1.150 litri, dacă este pliată bancheta din spate. Este singurul model de clasă mică testat de EuroNCAP în 2014 care a obţinut calificativul de cinci stele la testele de siguranţă, cumulând 81% din punctajul total posibil în ceea ce privește protecţia pasagerilor adulţi şi protecţia pasagerilor copii. Prețul de pornire este de 10.420 euro, TVA inclus.


FOTO: Skoda FabiaVolkswagen Beetle este una dintre cele mai îndrăgite mașini de către femei. Cu un consum de 4,4 litri la 100 km și 105 CP, varianta modernă a broscuței vine cu dotări premium precum radio-CD cu touchscreen, schimbarea vitezelor de la volan și pornirea motorului prin simpla apăsare a unui buton. Prețul pornește de la circa 16.000 euro, cu TVA.


FOTO: Volkswagen BeetleSeat Leon este o mașină din clasa compactă cu un design sport nonconformist. A treia generație a acestui model vine cu șasiu de ultimă generație, sisteme de infotainment avansate și tehnologie full LED. Utilizând materiale de calitate și fiind echipată cu cele mai noi tehnologii, producătorul garantează siguranța și confortul la volan. Prețul pornește de la circa 14.800 euro, cu tot cu TVA.


FOTO: Seat LeonRange Rover Evoque oferă toate facilitățile unui SUV premium modern: cele mai noi tehnologii, transmisie cu nouă trepte, amortizoare magnetoreologice, sistem 4×4 inteligent, parcare automată, funcţii de asistenţă în trafic etc. Prețul este și el pe măsură, pornind de la 30.660 euro, cu TVA inclus.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.