Evenimentul Zilei > International > Tony Blair: Lupta împotriva ISIS poate evolua către o confruntare TERESTRĂ
Tony Blair: Lupta împotriva ISIS poate evolua către o confruntare TERESTRĂ

Tony Blair: Lupta împotriva ISIS poate evolua către o confruntare TERESTRĂ

Fostul premier britanic a apreciat, pentru CNN, că lupta împotriva Statului Islamic, din nordul Irakului, poate evolua, în timp, către un război terestru împotriva jihadiștilor, relatează The Guardian.

"Președintele Barack Obama are tot dreptul să ia măsuri împotriva ISIS și să organizeze o coaliție cât mai puternică. Nu avem nicio altă variantă, decât aceea de a distruge ISIS și de a transmite un mesaj puternic tuturor grupărilor teroriste din regiune. Cu siguranță, grupările precum ISIS trebuie atacate la sol. E posibil ca localnicii să ducă această ofensivă. Conflictul va evolua cu siguranță în timp", a explicat Tony Blair.

Declarațiile fostului premier britanic vin în contextul în care președintele Obama a dat asigurări, la finalul săptămânii, că niciun soldat american nu va fi trimis în Irak, într-o ofensivă terestră împotriva ISIS.

"Într-adevăr, nu va fi vorba despre o campanie de ocupație, așa cum s-a mai întâmplat în Irak și Afganistan, dar pot fi situații când trebuie să fim pregătiți să folosim combatanți la sol sau să-i ajutăm pe alții să lanseze o asemenea ofensivă", a mai precizat Blair.