Adevărul despre brânza Tofu. Cât de periculoasă e și ce boli îi sunt asociate

Adevărul despre brânza Tofu. Cât de periculoasă e și ce boli îi sunt asociate Sursa foto: Arhiva EvZ

Brânza Tofu a devenit populară odată cu răspândirea vegenismului. Majortiatea vegetarienilor cosnideră brânza vegetală o sursă importantă de proteine. Ce nu se știe însă, este faptul că soia se numără printre cele mai modificate genetic alimente din lume.

Brânza Tofu nu este atât de sănătoasă pe cât se crede

Brânza tofu se obține din boabele de soia combinate cu apă și cu un agent coagulant. Doctorul Kaayla Daniel, autorul lucrării „Povestea întreagă a bobului de soia”, a explicat că soia, contrar credinței populare, nu este deloc un aliment sănătos. Dimpotrivă, literatura de specialitate dezminte presupusele efecte benefice ale consumului de soia. Plantă leguminoasă înrudită cu fasolea nu previne bolile.

De fapt, numeroase cercetări științifice atribuie consumul de soia cu problemele digestive, malnutriție, disfuncții tiroidiene, declin cognitiv, tulburări ale aparatului reproductiv că şi boli ale inimii şi cancer. Experții atrag atenția asupra faptului că soia poate fi consumată în siguranță doar atunci când este în formă fermentată.

Brânza Tofu nu este atât de sănătoasă pe cât se spune

Sursa foto: Arhiva EvZ

Brânza vegetală se obține din soia, o plantă modificată genetic

La ora actuală într-o proporție de 90% culturile de soia sunt modificate genetic. Produsele modificate genetic sunt asociate cu multe probleme de sănătate, dat fiind faptul că distrug bacteriile bune din aparatul digestiv. Totodată, afectează și modul în care sistemul digestiv funcționează.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tofu este compus din fitoestrogeni, un grup heterogen de compuși nonsteroizi pe care îi regăsim în natural în plate. Fitoestrogeni sunt recunoscuți pentru faptul că blochează producția normală de estrogeni. De asemenea, medicii au pus cazurile de cancer și pe seama ingerării fitoestrogenilor.

Brânza Tofu, un pericol pentru organism

Sursa foto: Arhiva EvZ

Bolile asociate consumului de brânză Tofu

Cercetătorii au demonstrat prin studii științifice că soia „alimentează” cancerul la sân în măsura în care are același comportă asemeni estrogenului. Brânza Tofu se obține din soia, care la rândul ei conține compuși goitrogenici. Compuși care blochează hormonii tiroidieni și afectează totodată, producția naturală de hormoni tiroidieni cauzând în acest fel apariția hipotiroidismului, potrivit psychologytoday.