Tocana mănăstirească a unei măicuțe din Buzău. Este perfectă pentru postul Crăciunului

Sursa fot: Dreamstime.com

O măicuță de la Mănăstirea Rătești din Buzău are rețeta pentru cea mai bună tocăniță. Femeia o prepară pentru toate măicuțele din biserică și este perfectă pentru această perioadă.

Credicioșii sunt în mare căutare de rețete noi în această perioadă. Tot mai multe persoane caută rețete de post. În ajutorul lor a venit o măcuiță de la Mănăstirea Rătești din Buzău. Maica Domiţiana perapară această tocană pentru toate celelalte măicuțe cu care locuiește.

Mai mult decât atât, această tocană este perfectă pentru Postul Crăciunuluii. Măicuța asigură că este delicioasă și prepară rapid. Așadar, nu este nevoie să dedici mult timp ân bucătărie. De asemenea, ai nevoie de doar câteva ingrediente pentru a o prepara. Secretul constă în combinaţia de legume, de verdeţuri, dar şi în timpul de preparare, a subliniat maica.

Ingrediente necesare pentru tocană mănăstirească

  • patru dovlecei
  • patru cepe
  • patru morcovi
  • patru ardei
  • patru roșii
  • o legătură de mărar
  • o legătură de pătrunjel verde
  • ulei pentru prăjit (facultativ)

Mai întâi trebuie să cureți dovleceii și să îi tai rondele. Ulterior, prăjeşte-i uşor în tigaie până încep să se rumenească. Apoi, separat, prăjeşte ceapa, adaugă rondelele de morcovi, ardeii şi roşiile. În cazul în care nu este dezlegare la ulei şi respecţi postul de ulei, poţi înlocui prăjitul în ulei cu înăbuşitul în puţină apă. Atunci când observi că toate legumele sunt fierte suficient poți pune dovleceii. Ultimul pas este să toci mărarul și pătrunjelul și să le presari deasupra.

Mănăstirea Răteşti, în paragină după alunecările de teren din 2014

Mănăstirea Rătești este o mănăstire ortodoxă din România. Ea se află în satul Rătești din județul Buzău. Mănăstirea a fost grav afectată de alunecările de teren produse în martie 2014, iar maicile au trebuit să fie evacuate. De asemenea, autorităție au oprit de urgență alimentarea cu electricitate și gaz. Două săptămâni mai târziu, alte ploi au agravat situația, stăreția, numeroase chilii și drumul de legătură către mănăstire au devenit inutilizabile. După acest incident, a fost estimat totalul pagubelor. Acesta  ajuns la suma de aproximativ 18 milioane de lei.

Mai mult decât atât, biserica a anunțat în luna iulie a acelui an că mănăstirea riscă să se prăbușească. După ce măicuțele nu au mai avut unde să locuiască, autoritățile bisericești au luat decizia de a le muta în centrul social filantropic. Acesta se află în imediata apropiere de Mănăstirea Rătești, care aparține Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, notează RomâniaTV.