Evenimentul Zilei > Justitie > TOADER vrea o nouă OUG pentru JUSTIȚIE: „Voi VORBI cu REPREZENTANȚI ai COMISIEI de la Veneția”
TOADER vrea o nouă OUG pentru JUSTIȚIE: „Voi VORBI cu REPREZENTANȚI ai COMISIEI de la Veneția”

TOADER vrea o nouă OUG pentru JUSTIȚIE: „Voi VORBI cu REPREZENTANȚI ai COMISIEI de la Veneția”

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a declarat, la Strasbourg, că va discuta cu reprezentanții Comisiei de la Veneția în privința unei ordonanțe de urgentă.

Toader a declarat că va avea un dialog cu reprezentanții Comisiei de la Veneția pentru a vedea în ce măsură sunt posibile preluări din recomandările organismului cu privire la legile justiției.

„Avem legile justiţiei, Cod penal, Cod de procedură penală, cum ştie românul în general – reforma în domeniul Justiţiei. Avem un draft, o opinie intermediară a Comisiei de la Veneţia cu referire la respectarea standardelor. Vorbim acum nu de Codul penal, Cod de procedură penală, care se află în examinare, în controlul de constituţionalitate. Vorbim, aşadar, numai de cele trei legi ale justiţiei. Urmează ca preşedintele să promulge încă una dintre cele trei legi”, a precizat Toader.

„Parcurs lung, durează din 2015, ca să spună acei critici cu modificările că nu au fost dezbateri în trei ani de zile. Eu nu îmi amintesc ca vreo lege să dureze trei ani de zile în care să fie adoptată (…) Voi vorbi cu reprezentanţi ai Comisiei de la Veneţia, să vedem în ce măsură sunt posibile anumite preluări din recomandările Comisiei, anumite racordări ale normelor juridice la standardele europene. Eu am câteva soluţii, pe care le am în vedere, pentru o posibilă ordonanţă de urgenţă. Nu toate (modificările, n.r.). Sunt câteva”, a mai spus Toader, conform Agerpres.