Propaganda făcută de Tiraspol, dezamorsată de Biroul de Reintegrare din Republica Moldova

Propaganda făcută de Tiraspol, dezamorsată de Biroul de Reintegrare din Republica MoldovaSursa foto: Dreamstime.com

Reacție vehementă a oficialilor de la Biroul pentru Politici de Reintegrare, care resping declarațiile propagandistice ale Transnistriei.

Biroul pentru Politici de Reintegrare respinge declarațiile propagandistice ale Tiraspolului lansate în cadrul așa-zisului congres al „deputaților de toate nivelurile” și reamintește regiunii transnistrene că beneficiază de politici economice ale Uniunii Europene.

„Biroul pentru politici de reintegrare respinge declarațiile propagandistice venite de la Tiraspol, amintind că regiunea transnistreană beneficiază de pe urma politicilor de pace, securitate și integrare economică cu Uniunea Europeană, avantajoase pentru toți cetățenii”, se arată în comentariul Biroului pentru Politici de Reintegrare.

Reacție a Biroului pentru Politici de Reintegrare, față de propaganda oficialilor de la Tiraspol

Precizăm, în după-amiaza de azi, așa-zișii deputați de toate nivelurile din stânga Nistrului care s-au adunat la Tiraspol, în cadrul unui congres, au adoptat o rezoluție. Potrivit documentului, așa-zișii „aleși locali” fac apel către Parlamentul Federației Ruse cu rugămintea „de a proteja Transnistria” în fața „presiunii crescânde din partea Chișinăului”.

Cei 600 de delegați din stânga Nistrului cer Rusiei să „protejeze Transnistria” şi pe cei peste 220.000 de cetățeni ruşi din această regiune secesionistă.

De asemenea, rezoluția cere liderilor separatiști de la Tiraspol să expedieze scrisori către ONU, Parlamentul UE, OSCE, CSI prin care să stopeze „încălcarea de către Chișinău a drepturilor și libertăților localnicilor din stânga Nistrului” și să „intervină în vederea neadmiterii escaladării situației la Nistru”.

Relațiile dintre Moldova și Rusia, la nivelul cel mai de jos

Altfel, ministrul de Externe al Republicii Moldova, Mihai Popșoi, a declarat că relațiile dintre Republica Moldova și Rusia se află la cel mai jos nivel din istorie și că puterea de la Kremlin încearcă diverse căi de destabilizare.

Basarabia rămâne o țintă petru Rusia, mai ales în contextul alegerilor prezidențiale și a referendumului pentru aderarea la Uniunea Europeană, a declarat Ministrul de Externe, Mihai Popșoi.

”Vedem deja de ceva vreme încercări de a stabiliza situația, de a promova narative care sunt împotriva interesului național și al cetățenilor Republicii Moldova. Republica Moldova, instituțiile statului și societatea în ansamblu devine mai rezilientă pe zi ce trece, pentru că știe să învețe din greșeli și din asemenea situații unde se creează o anxietate la nivel de societate, de altfel, pe loc gol, neavând un fundament real.