Evenimentul Zilei > Social > Ținutul Secuiesc FIERBE! Mii de persoane cer AUTONOMIA în stradă. Mesaj FERM din mijlocul protestatarilor
Ținutul Secuiesc FIERBE! Mii de persoane cer AUTONOMIA în stradă. Mesaj FERM din mijlocul protestatarilor

Ținutul Secuiesc FIERBE! Mii de persoane cer AUTONOMIA în stradă. Mesaj FERM din mijlocul protestatarilor

Câteva mii de persoane au participat, duminică seara, la un miting în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, la care au participat persoane din județele Covasna, Harghita și Mureș, care militează pentru autonomia teritorială a Ținutului secuiesc.

Consiliul Naţional Secuiesc a organizat duminică un miting, cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la înființarea formațiunii, la Budapesta.

Liderul formațiunii, Izsak Balazs, a declarat cu acest prilej că maghiarii doresc să obţină autonomie prin mijloace paşnice, pe calea dialogului.

Balazs a mai precizat că demersurile făcute în ultimii 15 ani pentru atingerea acestui deziderat au înregistrat progrese vizibile, atât în rândul comunităţii maghiare, al clasei politice româneşti, cât şi pe plan internaţional.

Manifestanții au purtat steaguri secuiești și ale Ungariei și au scandat mesaje, precum „Autonomie” şi „Piară Trianonul”.