Evenimentul Zilei > Social > Tinerii protestatari sunt chemaţi să INTRE în POLITICĂ. „E cea mai ÎNALTĂ şi STABILĂ formă de participare”
Tinerii protestatari sunt chemaţi să INTRE în POLITICĂ. „E cea mai ÎNALTĂ şi STABILĂ formă de participare”

Tinerii protestatari sunt chemaţi să INTRE în POLITICĂ. „E cea mai ÎNALTĂ şi STABILĂ formă de participare”

Protestele din aceste zile de pe străzile oraşelor pot însemna o şansă de a accede în politică pentru tinerii care doresc să urmeze o carieră în acest sens. Iar primul partid care le-a deschis uşile tinerilor este Partidul Naţional Liberal, care doreşte cooptarea mai mult tineri din rîndul protestatarilor.

Deputatul liberal Ovidiu Raeţchi spune că tinerii care se implică în această perioadă în protestele şi în dezbaterea publică iscate pe marginea ordonanţelor privind graţierea şi modificarea Codului Penal sunt bineveniţi în PNL.

"Rezistenţa societăţii civile în aceste zile împotriva dorinţei PSD de a destructura sistemul de justiţie este excepţională. Fără această rezistenţă – şi fără eforturile preşedintelui Iohannis – statul de drept ar fi fost deja grav afectat. Aflat într-un moment decisiv de reformă internă, dispus să îşi asume erorile trecutului, Partidul Naţional Liberal are – în viziunea mea – datoria de a invita tinerii care se implică civic în aceste zile să-i alăture pentru a pune umărul la renaşterea acestui mare partid al dreptei. Ei sunt bineveniţi in PNL. Numai oameni ca ei pot schimba în mod profund partidul", spune Ovidiu Raeţchi într-un comunicat.

"Ne place sau nu, înscrierea într-un partid politic reprezintă cea mai înaltă si mai stabilă formă de participare publică. Erorile pe care formaţiunile consacrate le-au făcut de-a lungul timpului pot fi îndreptate numai izolând în partid, prin implicare masivă, personajele compromise moral. Ascensiunea unor personaje de tipul Liviu Dragnea sau Victor Ponta nu ar fi fost posibilă dacă cei pregătiţi şi dinamici din generaţiile noastre ar fi făcut politică", a încheiat deputatul liberal.