Tineri actori, sunteți pregătiți pentru schimbare? Dacă răspunsul este pozitiv, citiți cu atenție mai departe! 

Ce înseamnă faptul că încheierea de contracte de muncă pe perioadă nedeterminată nu vor mai fi „regula“ în teatrele publice? Ce reprezintă, mai exact, posibilitatea de a avea contracte diferite cu instituția în care artistul e angajat? Care sunt acum oportunitățile pentru obținerea unei locuințe de serviciu în cazul actorilor, soliștilor, muzicienilor?

În urmă cu câteva săptămâni, Guvernul României a adoptat o serie de modificări la Ordonanța 21/2007 (Legea instituțiilor publice de spectacol), propuse de Ministerul Culturii, privind, printre altele, diversificarea formelor de angajare ale artiștilor, tineri actori, cumularea salariului cu alte forme de remunerare în cadrul aceleiași instituții sau colaborările externe ale artiștilor angajați.

Pornind de la aceste modificări, ministrul Culturii, doamna Corina Șuteu, invită comunitatea de tineri actori, angajați în instituții publice sau nu, la un dialog despre efectele concrete ale noilor prevederi, ca și despre alte inițiative destinate sprijinirii tinerilor artiști, pe care Ministerul intenționează să le pună în practică în viitorul apropiat.

Întâlnirea va avea loc joi, 29 septembrie 2016, ora 15.00, la Sala Mircea Eliade a Bibliotecii Naționale a României. Întru buna organizare a evenimentului, cei interesați sunt rugați să trimită un mesaj de confirmare a participării la adresele de mail [email protected] sau [email protected]