Timpul înseamnă bani: Planifică-ţi vacanţa de iarnă online

Timpul înseamnă bani: Planifică-ţi vacanţa de iarnă online

Dacă timpul înseamnă bani, atunci prin planificarea vacanţei tale de iarnă direct pe Internet cu cardul faci o avere.

Gândul ţi-a fugit de zeci de ori în ultima perioadă la vacanţa de iarnă şi de multe ori te-ai trezit consultând pe internet ofertele agenţiilor de turism. În mod cert ţi-a trecut prin minte de mai multe ori să îţi rezervi direct mijloacele de transport (avion şi/sau maşină), cazarea şi obiectivele turistice pe care doreai de mult timp să le vizitezi.

Ce trebuie să ştii pentru:

1. Rezervarea camerei de hotel

O cameră rezervată oriunde în lume cu cardul tău Visa este garantată de către hotel! Mai exact, dacă s-a produs cumva o încurcătură şi camera rezervată nu este disponibilă la sosirea ta, hotelul îţi va asigura cazare în condiţii comparabile în clădirea proprie sau în alt hotel, la care îţi asigură atât transportul, cât şi transferul tuturor mesajelor şi apelurilor telefonice. Mai mult, ai posibilitatea să dai un telefon de o durată rezonabilă, care va fi suportat de hotel.

Indicat este, însă, să citeşti cu atenţie termenii şi condiţiile hotelului înainte de a finaliza rezervarea, inclusiv părţile legate de drepturile tale în cazul în care camera nu este disponibilă şi de posibilitatea de anulare. Reglementările pot varia în funcţie de ţara de destinaţie, iar unele obligaţii ale hotelului să nu existe. Similar, există unele hoteluri unde poţi anula rezervarea cu cel mult o săptămână înainte fără a ţi se percepe vreo taxă suplimentară.

Hotelul trebuie să-ţi trimită prin poştă, fax sau e-mail un exemplar al confirmării rezervării, care să cuprindă detalii privind rezervarea, inclusiv un cod de confirmare, tariful camerei, opţiu nile de anulare şi comisioanele de neprezentare.

  • PONT: Rezervă-ţi camera de hotel cu o perioadă lungă de timp înainte, întrucât tarifele sunt mai mici, iar în caz că te răzgândeşti din diferite motive, profită de perioada în care poţi anula rezervarea fără niciun fel de taxă suplimentară.

Dacă anulezi rezervarea la hotel, hotelul îţi va transmite codul de anulare aferent. Dacă hotelul îţi retrage banii de pe cardul Visa chiar dacă ai obţinut deja un cod de anulare, contactează-ţi banca, întrucât aceasta are posibilitatea de a storna tranzacţia efectuată de hotel.

Dacă nu anulezi rezervarea înainte de data menţionată în termenii hotelului, s-ar putea să ţi se perceapă tariful pentru o noapte de cazare sau pentru tot sejurul, în funcţie de termenii hotelului. În acest caz, tranzacţia va apărea pe extrasul tău de cont, iar dacă observi orice neconcordanţă, contactează banca ta. Este bine de ştiut că, ulterior plecării, hotelul îţi poate retrage bani de pe card pentru serviciile de care ai beneficiat în ziua plecării, pentru tarifele de room service sau minibar.

2. Închirierea unei maşini

Un autoturism rezervat în Europa cu cardul Visa este garantat de compania de închiriere de maşini! Pe scurt, dacă maşina rezervată nu este disponibilă la data la care trebuie să o preiei, compania îţi va oferi un automobil similar sau superior.

Compania de închiriere îţi va trimite prin poştă, fax sau email un exemplar al confirmării, cu toate detaliile, inclusiv opţiunile de anulare şi taxele de neprezentare.

Citeşte cu atenţie termenii şi condiţiile companiei de în chiriere înainte de a finaliza rezervarea! În cazul în care vrei să anulezi rezervarea, poţi să o faci fără costuri doar înainte de data menţionată în acest sens în termenii şi con diţiile companiei, în caz contrar, ţi s-ar putea totuşi percepe tariful pentru o zi, plus alte taxe aferente sau preţul integral al închirierii, în funcţie de termenii şi condiţiile companiei.

Nimeni nu îşi doreşte, dar uneori pot apărea situaţii precum accidentele. Astfel, dacă ai un accident cu maşina închiriată, sună la secţia de poliţie locală pentru a înregistra accidentul. În caz contrar, poliţa de asigurare ar putea fi anulată.

  • PONT: Când returnezi maşina în timpul programului de lucru normal al companiei de închirieri, trebuie să obţii, pe loc, o confirmare privind starea autoturismului. Dacă returnezi maşina în afara programului şi aceasta are daune, ar trebui să păstrezi o evidenţă a daunelor suferite de automobil, iar fotografiile de înaltă calitate pot servi drept dovadă.

3. Vizitarea obiectivelor turistice din străinătate

Pentru unele dintre obiectivele celebre din străinătate, precum Disney sau Palatul Buckingham, este recomandat că, din cauza cererii ridicate, să îţi faci o programare sau să îţi cumperi bilete de pe internet.

Verifică pe internet programul de vizitare şi mijlocul de transport cu care ajungi cel mai uşor la respectivul obiectiv.

4. Utilizarea cardului în străinătate

Înainte de a pleca în vacanţă, verifică data expirării cardului, asigură- te că ai suficiente fonduri în cont şi că ştii situaţia la zi a plăţilor cu cardul şi notează numerele de telefon ale centrelor de asistenţă telefonică (de pe spatele cardului).

Încearcă să nu păstrezi cardurile şi numerarul în acelaşi loc - altfel, dacă se întâmplă ceva, nu vei pierde totul.

În locurile aglomerate, păstrează geanta sau portofelul aproape de corp, o borsetă fiind foarte utilă, chiar dacă nu e foarte elegantă. De asemenea, păstrează un exemplar al tuturor bonurilor fiscale.

  • Notă: Pentru întrebări legate de plăţile cu cardul pe internet puteţi scrie la adresa plationline@evz.ro sau vizitaţi www.visa.ro pentru mai multe informaţii.

Citiţi şi:

  • Nu-ţi permiţi să faci o achiziţie online? Află cum poţi plăti în rate pe Internet
  • Cum să îţi planifici excursia în cel mai vizitat oraş din lume

Ne puteți urmări și pe Google News