Timpul ideal de lăsat carnea la marinat! Sfaturile care te ajută să prepari cea mai gustoasă rețetă

Sursa: pixabay

Gospodinele din toată lumea adoră să gătească preparate gustoase pentru familie și prieteni. Rețetele care conțin carne pot să fie dificile câteodată, dar nu ai cum să dai greș cu aceste sfaturi. Specialiștii au recunoscut care este timpul perfect de a lăsa carnea la marinat.

Gătitul vine la pachet cu o mutime de provocări, dar și surprize plăcute. Preparatele din carne sunt la mare căutare, iar gospodinele se interesează de cele mai gustoase rețete. Multe persoane nu știu cât timp trebuie să lase carnea la marinat, dar specialiștii au oferit câteva sfaturi.

Rețetele cu carne sunt ideale pentru o cină romantică, o întălnire cu prietenii sau chiar pentru micuțul tău. Gospodinele iubesc carnea marinată, dar preparatul iese perfect doar dacă îl pregătești cu atenție și nu depășești timpul recomandat.

Unele persoane lasă carnea la marinat foarte mult timp și cred că aceasta devine mai gustoasă ca niciodată. Specialiștii au declarat că este o mare greșeală și riști ca produsul să se întărească. Evită sosurile care conțin acizi, precum oțet sau lămâie. Carnea ar trebui ținută la marinat doar 20 de minute pentru a rămâne fragedă.

Trucurile faimoșilor bucătari

Majoritatea preparatelor ies mai gustoase dacă respecți anumite trucuri. Usturoiul nu ar trebui adăugat încă din prima etapă de călire pentru că se prăjește foarte repede. Ceapa trebuie prăjită înainte, iar usturoul trebuie tăiat și ținut la foc doar 1-2 minute. Bucătarii îl pun la finalul rețetei.

Sursa: pixabay

Când vorbim despre aluaturile frământate pentru pizza, specialiștii îți recomandă să nu amesteci foarte mult și să păstrezi ingredientul pufos, fraged, sfărâmicios. Fierberea cartofilor ar trebui făcută într-o oală acoperită cu un capac. Acest truc te ajută să îi fierbi mai repede. Nu adăuga apă clocotită. Îți va strica preparatul.Un alt sfat este să cumperi produse de calitate și să te inspiri din rețetele recomandate de bucătarii profesioniști.

Dacă vrei să gătești rețeta de carne marinată cu muștar și miere ai nevoie de 3 linguri muștar Dijon, două linguri oțet de vin. 3 linguri ulei măsline 1/2, lingură usturoi pudră o lingură miere, 1/2 lingură sare, o linguriță piper, 1 kg cotlete de porc. Unge carnea cu sosul preparat și ține-o la frigider 3-4 ore, potrivit playtech.