Evenimentul Zilei > Politica > Timișorenii construiesc CEL MAI MARE pod de PET-uri din lume
Timișorenii construiesc CEL MAI MARE pod de PET-uri din lume

Timișorenii construiesc CEL MAI MARE pod de PET-uri din lume

În câteva zile la Timișoara va începe construirea podului de Cartea Recordurilor, realizat în întrehime din PET-uri goale. Voluntarii sunt așteptați săptămâna aceasta sî ajute la inventarierea PET-urilor, sortarea lor și aranjarea capacelor.

„cu.podu” este un proiect inițiat de EcoStuff Romania și presupune punerea în practică, în Timișoara, a celei mai mari construcții din pet-uri din lume, care va fi înscrisă în Guinness Book. În zilele de 24 și 25 iunie, peste canalul Bega, în zona centrală, va fi construit podul din sticle goale ce plastic. „Construirea celui mai mare pod din pet-uri din lume presupune colectarea în prealabil a aproximativ 158.000 de pet-uri”, a explicat Radu Rusu, de la EcoStuff. În zone intens circulate din Timișoara au fost amplasate containere colectoare. PET-urile se mai pot aduce și La Căpițe, peste drum de Universitatea de Vest.

„Vom selectam pet-urile în mai multe categorii, printre care pet-uri în culori neobisnuite, pet-uri de 0.5 l din plastic mai dur sau pet-uri de Aqua Carpatica de jumătate, a căror formă este un pic altfel. Vom avea de «aranjat» pe culori și aproximativ 30.000 de capace”, mai spune Radu Rusu. Dacă vreți să dați o mână de ajutor, sunteți așteptați de luni, după ora 17, tot La Căpițe. Piscina de aici a fost deja umplută – ochi cu PET-uri.

Recordul precedent privind o construcție din sticle de plastic goale a fost stabilit în 2011, în Lituania, și a fost un „brad” de Crăciun realizat din 42.000 de pet-uri. Podul propriu-zis urmează să fie construit pe Bega în 24 și 25 iunie și av număra aproximativ 158.000 de PET-uri.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.