Măsură fără precedent. Ţigara electronică, INTERZISĂ în locurile publice din New York

Măsură fără precedent. Ţigara electronică, INTERZISĂ în locurile publice din New York

Ţigara electronică este interzisă, începând de marţi, la New York, în locurile publice, restaurante, baruri, parcuri şi pe plaje, la fel ca ţigările obişnuite.

Măsura a intrat încă de azi în vigoare și impune și creșterea vârstei legale pentru a putea cumpăra ţigări. Astfel, pentru a procura țigări atât obişnuite, cât şi electronice, vârsta minimă va creşte la 21 de ani.

Tot marţi a intrat în vigoare măsura de interzicere a ţigărilor electronice în locurile publice şi la Chicago. La începutul lunii martie, şi primăria din Los Angeles a votat pentru interzicerea acesteia în locurile publice şi în spaţiile de lucru.

Deși nou, andustria ţigărilor electronice este înfloritoare în Statele Unite, unde reprezintă o piaţă de aproape 2 miliarde de dolari (faţă de 80 miliarde ţigările tradiţionale). Potrivit mai multor studii, vânzările au crescut de nouă ori din 2010 până în 2012. Legea diferă de la un stat american la altul, în unele fiind permisă vânzarea ţigărilor electronice şi minorilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

FDA - agenţia federală care reglementează, printre altele, fumatul - a anunţat totuşi săptămâna trecută că intenţionează să interzică vânzarea ţigărilor celor sub 18 ani în toată ţara, relatează Agerpres.